Gaśnie jak puszczam gaz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gaśnie jak puszczam gaz
witam mam pewien problem z moim nowym nabytkiem Golf II ostatnio wracałem z pracy i nagle zgasł po uruchomieniu jak pusciłem gaz to zagsł no i teraz kaplica nawet nie chce zapalic czy ktoś wie o co mu chodzi
daj to do opisu twojego na przyszłość będzie łatwiej i nikt sie nie bedzie pytał
[ Dodano: Nie Lip 02, 2006 12:22 ]
przyczyn całe mnóstwo ale do najbardziej powszechnych w mk należą : układ zapłonowy czujnik halla , palec , kopułka , kable wn ,napisz czy jest iskra na swiecach to ułatwi diagnozę ! cewka , sam silnik krokowy czujnik temp
[ Dodano: Nie Lip 02, 2006 12:22 ]
przyczyn całe mnóstwo ale do najbardziej powszechnych w mk należą : układ zapłonowy czujnik halla , palec , kopułka , kable wn ,napisz czy jest iskra na swiecach to ułatwi diagnozę ! cewka , sam silnik krokowy czujnik temp
raz na 10 razy załapie i kręci na jałowym ale jak wyłącze to znów 10-15 razy no i ładowanie aku w domu
[ Dodano: 02 Lip 2006 12:33 ]
nie jestem mechanikiem chciałbym sie dowiedziec czy wystarczy wyczyścic gaznik czy wizyta u mechanika
[ Dodano: 02 Lip 2006 12:34 ]
a iskra chyba jest skoro od czasu do czasu działa
[ Dodano: 02 Lip 2006 12:33 ]
nie jestem mechanikiem chciałbym sie dowiedziec czy wystarczy wyczyścic gaznik czy wizyta u mechanika
[ Dodano: 02 Lip 2006 12:34 ]
a iskra chyba jest skoro od czasu do czasu działa
- Paweł Marek
- V.I.P.
RF to zwykły gaźnik 2E2 (brak dyszy elektronicznej). Gdyby zapalał przy wciśniętym gazie i palił, a gasł po puszczeniu gazu to pewnie coś z gaźnikiem, ale tak że nie chce palić to raczej elektryka zapłonu. Od halla poprzez wzmocnienie, cewkę po kable WN i świece.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.