mam golfika mk2 1.6TD i mam problem z skrzynią a dokładnie z 1ką i wstecznym ciężko wchodzą mi te biegi....a nawet jak maksymalnie pociągne drążek do lewej i w góre to wskakuje wsteczny.....mój silnik był myty wiec może coś trzeba nasmarowac tam przy skrzyni
przy okazji chcialem się dowiedziec gdzie szukac jeśli nie mam świateł wstecznych...
[mk2] problem ze skrzynią
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
[mk2] problem ze skrzynią
Ostatnio zmieniony czw cze 29, 2006 14:42 przez specWROC, łącznie zmieniany 1 raz.
co do biegów to niemyj tyle silnika i posprawdzaj tulejki na dźwigienkach, tak z tyłu skrzyni wybieraki są, a co do wstecznego to przejżyj bezpieczniki sprawdź na krótko włącznik wstecznego, on jest wkręcany w skrzynie i idą do niego dwa kable zakończone wtyczką, jak go wykręcisz to sprawdź czy dźwigienka pracuje, do niego dochodzą dwa plusy!
[ Dodano: 29 Cze 2006 14:43 ]
to jeszcze ja, weź kogoś do pomocy i niech on ktoś siądzie i bawi się biegami, szczególnie 1-2-R a ty z lampką obserwuj dźwigienki i wybierak, gdzieś jest luz na bank, ja zazwyczaj w golfach robiłem tulejkę tą dużą okrągłą na dole co ona wybierak steruje. zresztą obczaisz jak zobaczysz dokładnie;) zestawy naprawcze typu dźwigienki tuleje w cenie od 5 do 30 zeta;)
[ Dodano: 29 Cze 2006 14:43 ]
to jeszcze ja, weź kogoś do pomocy i niech on ktoś siądzie i bawi się biegami, szczególnie 1-2-R a ty z lampką obserwuj dźwigienki i wybierak, gdzieś jest luz na bank, ja zazwyczaj w golfach robiłem tulejkę tą dużą okrągłą na dole co ona wybierak steruje. zresztą obczaisz jak zobaczysz dokładnie;) zestawy naprawcze typu dźwigienki tuleje w cenie od 5 do 30 zeta;)
vw boli jak się psuje