vr+stozek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- adas3003
- Mały gagatek
- Kontakt:
vr+stozek
witam mam maly problem zalozylem sobie stozek do mojego vr6 i mialem problemy z gazem,gazownicy powiedzieli ze to przez stozek bo bieze cieple powietrze z silnika.Filterek jest w miejscu normalnego filtra tylko ze jest sciagnieta obudowa filtra powietrza czy macie jakis pomysl jak go zamontowac w aucie zeby niebral tego cieplego powietrza z silnika.
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
2.0 16V 9A z passata czy z MKIII 2.0 16V ABF??paolo pisze:a ja slyszalem ze gaz potrzebuje mniej powietrza i dlatego stozek nie sprawdza sie tylko szkodzi![]()
P.S. A jak sprawdza sie stozek w 2,0 16 V. Mam zamiat takowego kupic oczywiscie benzyna.
bo to róznica troche
do 9A nie podchodzi stozek przez przepłuwomierz powietrza
a do ABF podchodzi i pięknie gra

www.vrservice.pl
- adas3003
- Mały gagatek
- Kontakt:
stozek
chyba poczekam do wiosny i jak bede malowac autko to zrobie sobie taki wlocik powietrza ja ma vr w swoim golfiku,a co do instalacji gazowej to jest tylko na komputerze,niestety kolegi od ktorego kupilem golfa niebylo stac na sekfencyjny gaz
Re: stozek
Dlatego wlasnie bedzisz mial problem ze stozkiem na takiej instalacji bo dostaje za duzo powietrza.adas3003 pisze:chyba poczekam do wiosny i jak bede malowac autko to zrobie sobie taki wlocik powietrza ja ma vr w swoim golfiku,a co do instalacji gazowej to jest tylko na komputerze,niestety kolegi od ktorego kupilem golfa niebylo stac na sekfencyjny gaz
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
mam 1.4 III 60KM (jak na zdięciu). wcześniej w miejscu filtra stożkowego był okrągły filtr seryjny - aby silnik poprawnie działał w raz z filtrem zakupiłem specjalny adapter (jak na zdięciu - może nie widać ale różni się od seryjnej końcówki z filtrem z boku). A pozatym dzwięk wydobywający się z pod maski jast bardzo efektowny, nie jeden znajomy pytał się mnie czy moja 60 konna III to VR6.
pozdrawiam!!!
pozdrawiam!!!
MOC jest bogiem PREDKOSC nalogiem NITRO zabawa TURBO podstawa
[200PS; 420NM]
[200PS; 420NM]
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: stozek
Wywalic zwykły mikser i odzałowac pare zł na blosamodny pisze:Dlatego wlasnie bedzisz mial problem ze stozkiem na takiej instalacji bo dostaje za duzo powietrza.adas3003 pisze:chyba poczekam do wiosny i jak bede malowac autko to zrobie sobie taki wlocik powietrza ja ma vr w swoim golfiku,a co do instalacji gazowej to jest tylko na komputerze,niestety kolegi od ktorego kupilem golfa niebylo stac na sekfencyjny gaz
www.vrservice.pl
Ile kosztuja takie filtry stozkowe ... czy jest duza roznica w jezdzie ..? czy moga byc takie filtry z np allegro za 70/80 zł...? i czy gdybym odseparował oddzielna komore w silniku oddzielona jakas warstwa nieprzepuszczajaca ciepła zdało by to egzamin , mam 1,6 na gazniku . i jak jest z tym dzwiekiem to warczy cały czas czy w ogole a moze na duzych albo niskich obrotach ....? jak to własciwie z tym jest ...? trzeba jakies dodatkowe grgólacje potem ....?(nie mam gazu)