Słabo odpala MK3 1,6 benzyna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Słabo odpala MK3 1,6 benzyna
Witam
Od pewnego czasu mój MK3 słabo pali tzn. wcześniej odpalał na dotyk a teraz muszę nim pokręcić ok. 5 sekund, w czym może tkwić przyczyna? Dodam, że mam wymienione kable wysokiego napięcia, świece, palec rozdzielacza i kopułkę, co mogę jeszcze zrobić?
Pozdrawiam
Od pewnego czasu mój MK3 słabo pali tzn. wcześniej odpalał na dotyk a teraz muszę nim pokręcić ok. 5 sekund, w czym może tkwić przyczyna? Dodam, że mam wymienione kable wysokiego napięcia, świece, palec rozdzielacza i kopułkę, co mogę jeszcze zrobić?
Pozdrawiam
Bo mimo wszystko układ zapłonowy trzebaby jeszcze raz sprawdzić - pooglądać świece, sprawdzić ustawienie zapłonu. Czasami może być np źle wkręcona świeca, która daje przez to problem z odpaleniem, a w skrajnym przypadku może to być przez już nadmierne wyeksploatowanie silnika (za niskie ciśnienie sprężania).mmksk pisze:a ja mam go od pół roku zaraz po zakupie wymieniłem kable świece itp.
[ Dodano: Pon Cze 26, 2006 22:49 ]
Może jeżeli jest uszkodzony któryś z czujników. Ale jeśli masz takie obroty jak napisałeś to z czujnikiem temp. jest ok, jedynie jakby cś nie tak było z czujnikiem halla... ale podpiąc nie zaszkodzi o ile majątek Cię to nie będzie kosztować.mmksk pisze: Czy podłączenie do komputera może wskazać ewentualna usterkę????
Ale najpierw to powykręcaj i pooglądaj świece.
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....