Pytanie o czujnik w MK II gaźnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pytanie o czujnik w MK II gaźnik
Gdzie znajduje się czujnik od tej diody na konsoli która pokazuje że temperatura cieczy jest krytyczna? W czasie jazdy czasami zapala mi się ona albo gaśnie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Podłączę się pod temat
Golf II 1,8 GT 90 KM silnikRP. Wskazówka temperatury po rozgrzaniu się silnika wskazuje w połowie między końcem czerwonego pola a 1 kreską. Temperatura silnika wydaje się być ok., wentylator załącza raczej normalnie. Kilka miesięcy temu miałem zdażenie że wskazówka po rozgrzaniu wychylała się na maxa a silnik się nie gotował. Po jakimś czasie przestała się tak zachowywać i teraz jest tak jak opisałem na początku. O co chodzi?
Ps. dzisiaj jechałem w upale i po 50km doszła do 1 kreski.
Golf II 1,8 GT 90 KM silnikRP. Wskazówka temperatury po rozgrzaniu się silnika wskazuje w połowie między końcem czerwonego pola a 1 kreską. Temperatura silnika wydaje się być ok., wentylator załącza raczej normalnie. Kilka miesięcy temu miałem zdażenie że wskazówka po rozgrzaniu wychylała się na maxa a silnik się nie gotował. Po jakimś czasie przestała się tak zachowywać i teraz jest tak jak opisałem na początku. O co chodzi?
Ps. dzisiaj jechałem w upale i po 50km doszła do 1 kreski.
Czujnik znajduje się w króćcu wychodzącym z głowicy mniej więcej między 3 a 4 cylindrem.Kolor tak jak napisałem -czarny.Wpięta jest w niego wtyczka.Aby go wyjąć należy wyciągnąć zabezpieczenie z drytu-rodzaj zawleczki, następnie czujnik do góry, wyjąć orin, poskładać w odwrotnej kolejności. Ważne :operację przeprowadzić na zimnym silniku.Może sie wylać nieco płynu, ale niekoniecznie.Wpiąć wtyczkę i gotowe.