[MK2] Pospuly mi sie wycieraczki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Pospuly mi sie wycieraczki
Witam,
Jade dzis do pracy, wlaczam na chwile wycieraczki, wylaczam je w momencie, gdy wracaja i sa w polowie szyby i sie zatrzymuja, czasem tak sie zatrzymywaly, ale potem powoli wracaly, ale juz nie wrocily, wlaczanie ponowne nic nie dalo, zadna pozycja manetek, sa martwe.
Musialem sie zatrzymac i je sila polozyc
W nocy mam jechac do Wrocka i nie wiem co polecialo, jak mozna szybko sprawdzic i cos z nimi zrobic
Jade dzis do pracy, wlaczam na chwile wycieraczki, wylaczam je w momencie, gdy wracaja i sa w polowie szyby i sie zatrzymuja, czasem tak sie zatrzymywaly, ale potem powoli wracaly, ale juz nie wrocily, wlaczanie ponowne nic nie dalo, zadna pozycja manetek, sa martwe.
Musialem sie zatrzymac i je sila polozyc
W nocy mam jechac do Wrocka i nie wiem co polecialo, jak mozna szybko sprawdzic i cos z nimi zrobic
Goofi, nie wiem jak z podejściem, ale myślę, że da się zrobić.I raczej podłącz dziada niż miernik. Nie wiem czy w golfie jest tak samo, ale w fso jest tzw. wyłącznik krańcowy który odpowiada za powrót wycieraczek do normalnego położenia nawet jeśli wyłączysz wycieraczki. Kiedyś mi się to sp*****o i efekt był podobny.
Pojedynczo to chyba nawet nie sprzedaja, za 3,50 mam komplecikTheGwiazdor pisze:Kup nalepiej cały zestaw bezpieczników...
Kupowalem na Shellu, przy okazji zapytalem o tego eksperta olejowego, o ktorym slyszalem na TVN Turbo, ze na niektorych Shellach sa tacy i za pomoca specjalnego sprzeta mierza zuzycie oleju, tylko dzis podobno wilgotnosc powietrza za duza i pomiar by byl niedokladny, ale jak jest ladnie i sucho, to mierza za darmo, bede musial sprobowac
Probowal ktos tego
co do bezpieczników to pozwolę sobie wam coś powiedzieć. Awięc potrzebowalem bezpiecznik od wentylatora chłodnicy (30). Gościu poszukał, znalazł i mówi 4zł. A za chwilke wychodzi z tekstem czy może chcę cały komplet za 3,50zł . Myślałem że się przewróce ze śmiechu w sklepie. Jeden bezpiecznik 4zł, a cały komplecik 3,50zł, powiedzcie gdzie tu logika ;]
dawno, dawno temu eMKaDwa
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 8a#2102978
Części GTI, GT TDI, Cupra, FR
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 8a#2102978
Części GTI, GT TDI, Cupra, FR
Spróbuj rozkręcic silnik od wycieraczek i przeczyścić ścieżki które się tam znajdują . Następnie przeczyść styki które chodzą po ściezkach, po pewnym czasie miedziane ścieżki sniedzieją i dobrze nie przewodzą. Ja miałem tak samo i żadne kabelki, bezpieczniki czy inne zabiegi nie działały a po przeczyszczeniu silniczka wszystyko działa