[mkII] PROBLEM !!!!!! CHYBA Z GŁOWICĄ
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mkII] PROBLEM !!!!!! CHYBA Z GŁOWICĄ
Mam taki problemik, mianowicie mój MKII czasami pracuje na całe 3 cylindry ale tylko na "wolnych" obrotach tzn tak do 3 tys obr/min poźniej jest wszystko OK. Pochodzi tak sobie przez jakiś czas i poźniej wszystko wraca do normy. Kiedyś robiłem głowicę bo zapadały się gniazda zaworowe, może to ma coś wspólnego z tym????
od Quatro7: uprzejmnie prosi się o precyzowanie tematów
od Quatro7: uprzejmnie prosi się o precyzowanie tematów
PROBLEM !!!!!! CHYBA Z GŁOWICĄ
Zanim doszedłem do tego że może to być głowica to zmieniłem wszystko tzn: kable, świece, kopułkę, dzieje się to na pierwszym cylindrze także nawet zmieniłem wtryskiwacz bo myślałem że się zapiekł. po wymianie wszystkiego nadal od czasu do czasu zanika jeden baniak i już nie mam pojęcia co może być, mierzyłem ciśnienie i jest OK, nigdy nie udało mi się zmierzyć ciśnienia w momencie kiedy to się dzieje, także do końca nie wiem czy to głowica czy coś innego..
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
PROBLEM !!!!!! CHYBA Z GŁOWICĄ
U mnie dzieje się to rozgrzanym silniku, a zawór raczej wykluczam bo głowica była robiona i zawory są nowe (robiona bo wypaliło zawór i zapadły się gniazda zaworowe)!!!! Jak coś będziesz wiedział daj znać.