[MK3 GTI] jaka żarówka do oświetlenie schowka???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Kocioł DCG
Użytkownik
Użytkownik

[MK3 GTI] jaka żarówka do oświetlenie schowka???

Post autor: Kocioł DCG » pt cze 23, 2006 10:42

jaką moc powinna mieć żarówka rurkowa oświetlająca schowek??? U mnie jest 3W ale nigdzie nie mogłem takiej kupić, może otryginalnie wchodzi tam inna...

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » pt cze 23, 2006 10:48

Kocioł DCG, załóż taką jaką kupisz, byle można było założyć.Schowka nie oświetlasz cały czas więc nawet jeśli bedzie miała 1W więcej to nic sie nie stanie.

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » pt cze 23, 2006 11:00

przy okazji: schowek powinien sie podswietlac przy otwarciu bez kluczyka w stacyjce?

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » pt cze 23, 2006 11:04

djtom, nie pamiętam jak jest u mnie, ale lampka ma wyłącznik ręczny, i chyba tylko wtedy można zaświecić jak są włączone światła -wystarczą postojowe.
W mk3 to jakoś automatycznie się zapala, tak jak oświetlenie wnętrza.

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » pt cze 23, 2006 11:05

no własnie ja tam mam, lampka zapala się włącznikiem ale dopiero jak zapłon jest włączony...

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
Kocioł DCG
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Kocioł DCG » pt cze 23, 2006 11:21

djtom, żeby zaswieciła się ta lampka w schowku muszą być spełnione dwa warunki: włączony zapłon, oraz otwarty schowek, więc bez kluczyka w stacyjce się nie zapali, a szkoda bo zazwyczaj korzysta się ze schowka na postoju...

[ Dodano: Pią Cze 23, 2006 11:23 ]
bodzio_j pisze:Kocioł DCG, załóż taką jaką kupisz, byle można było założyć.Schowka nie oświetlasz cały czas więc nawet jeśli bedzie miała 1W więcej to nic sie nie stanie.
tylko właśnie chciałem zmienić na czerwoną ( do bagażnika i do podsufitki już zamontowałem, ale 3W nie mieli do schowka - chyba zmierze jej długośc choć na oko mi ise wydawała że jest krótsza od 5W na przykład)

Awatar użytkownika
Marihuana Man
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Marihuana Man » pt cze 23, 2006 11:26

Kocioł DCG pisze:djtom, żeby zaswieciła się ta lampka w schowku muszą być spełnione dwa warunki: włączony zapłon, oraz otwarty schowek, więc bez kluczyka w stacyjce się nie zapali, a szkoda bo zazwyczaj korzysta się ze schowka na postoju...
No to jeżeli tak masz to masz coś zje...ne... skąd wogóle taki pomysł, że tak ma być :bigok:

[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » pt cze 23, 2006 11:28

Kocioł DCG, jak nie trafisz czerwonej ( JA TAM BYM ZAŁOŻYŁ BIAŁĄ-LEPIEJ WIDAĆ) możesz zawsze pomalować.Lakier spirytusowy, pisak.

Awatar użytkownika
Kocioł DCG
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Kocioł DCG » pt cze 23, 2006 13:31

bodzio_j pisze:Kocioł DCG, jak nie trafisz czerwonej ( JA TAM BYM ZAŁOŻYŁ BIAŁĄ-LEPIEJ WIDAĆ) możesz zawsze pomalować.Lakier spirytusowy, pisak.
nie zależy mi na tym żeby było lepiej wida, tylko żeby były wszędzie czerwone podświetlenia :grin: Użycie pisaka przewiduję jako ostateczność...

[ Dodano: Pią Cze 23, 2006 13:33 ]
w sumie to stworzyłem ten temat, żeby sie dowiedzieć czy inni mają też 3W czy może inne, bo jak fabryka dała tam np 5W to jade i kupuje czerwoną 5

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”