7tys na Mobilu??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
7tys na Mobilu??
sprowadzilem Mk3 1.8 przebieg 167tys km(serwisowane z ksiazka),zalozylem gaz zalalem Mobil 15W-40 przejechalem 6 tys km i bylo zero ubytkow na bagnecie bylo tyle i wlalem przy zmianie oleju(prawie max).nastepnie przejechalem 1000 km sprawdzam olej a na bagnecie ponizej minimum!!
slyszalem, ze Mobil ma to do siebie ze po ok. 7-8 tys traci swoje wlasnosci, staje sie zadszy i daltego moze gdzies uciekac, czy to prawda?? czy moze czeka mnie jakis remont silnika??? Dodam ze silnik chodzi git rowniotko nie szarpie nie ma zadnych niepokojacych objawow, cisnienie mial miezone ok. 9 tys km temu i bylo prawie 12 na kazdym cylindrze po rowno.
Zmienic olej na inny?? Czy udac sie do mechanika?? Co o tym sadzicie??
pozdr.
slyszalem, ze Mobil ma to do siebie ze po ok. 7-8 tys traci swoje wlasnosci, staje sie zadszy i daltego moze gdzies uciekac, czy to prawda?? czy moze czeka mnie jakis remont silnika??? Dodam ze silnik chodzi git rowniotko nie szarpie nie ma zadnych niepokojacych objawow, cisnienie mial miezone ok. 9 tys km temu i bylo prawie 12 na kazdym cylindrze po rowno.
Zmienic olej na inny?? Czy udac sie do mechanika?? Co o tym sadzicie??
pozdr.
Ja osobiście nie upatrywałbym problemu w oleju. Z tego co miałem do czynienia z produktami tej marki to są to jedne z najlepszych olejów na rynku. Nie chce mi się wierzyć żeby olej nagle stracił swoje własności po tak krótkim przebiegu. Pomimo tego że to minerał to za wcześnie na jego zużycie. Jesteś pewny na 100 % że Ci nigdzie nie cieknie?
Ja osobiście nie upatrywałbym problemu w oleju. Z tego co miałem do czynienia z produktami tej marki to są to jedne z najlepszych olejów na rynku. Nie chce mi się wierzyć żeby olej nagle stracił swoje własności po tak krótkim przebiegu. Pomimo tego że to minerał to za wcześnie na jego zużycie. Jesteś pewny na 100 % że Ci nigdzie nie cieknie?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Dolej tak pod max...i zobacz co się będzie działo. Może źle zmierzyleś przy zalewaniu, może jakieś zapowietrzenie się małe zrobiło? Miałem kiedyś podobnie, przy zmianie zalane na maxa, a po przejechaniu 500km jak sprawdziłem było poniżej min.... dolałem na maxa...było już okej 

VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
przejechalem 8000 km. zmienie przynjmniej na razie, na lotos 10W-40 i zobacze co bedzie, najwyzej czesciej bede zmienial.ygd pisze:Minerał Texaco do gazu, około 105pln w focie brałem ostatnio.
Jak za darmo lotos, to wlewaj spokojnie, najwyzej go zmienisz po jakimś czasie
Ale jak masz teraz przejechane 1000km, to po co zmieniać?
pozdr