Przeciwmgielne golf IV?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przeciwmgielne golf IV?
Jakos nie zdazylo mi sie widziec ich w tym autku al ewedlug instrukcji niektore modele powinny miec je
Czy moze ktos wie czy to jest kwestia wstawienia zarowek i zmiana przełacznika??
Przerabial to kto??
Pozdrawiam z deszczowej UK
Czy moze ktos wie czy to jest kwestia wstawienia zarowek i zmiana przełacznika??
Przerabial to kto??
Pozdrawiam z deszczowej UK
Coś mi się wydaje że nie tylko soczewki trzeba wstawić, bo również musisz wymienić przełącznik świateł na taki z pozycją świateł przeciwmgielnych. Dochodzi jeszcze jedna kwestia a mianowicie poprowadzenie instalacji bo nie we wszystkich MkIV instalacja jest standardowo...
[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
- martines
- Użytkownik
- Kontakt:
DOKŁADNIE!!! JAK ZWYKLE KOLEGA MA RACJĘregitmc pisze:Coś mi się wydaje że nie tylko soczewki trzeba wstawić, bo również musisz wymienić przełącznik świateł na taki z pozycją świateł przeciwmgielnych. Dochodzi jeszcze jedna kwestia a mianowicie poprowadzenie instalacji bo nie we wszystkich MkIV instalacja jest standardowo...

Nie pisałem o tym bo wydawało mi się normalne

- bojar
- Ma gadane
- Kontakt:
Zanim zabierzesz się za instalację, to musisz sprawdzić ważną rzecz- LAMPY HELLA NIE MAJĄ ODKRĘCANYCH ZAŚLEPEK!!! Mają je chyba tylko lampy VALEO!
Jeśli masz odkręcane zaślepki i instalację, to zamontowanie soczewek to już bajka...
chciałem zamontować soczewki, ale mam lamy Hella, więc trzebaby chyba jakoś rozcinać wkład, a to już bez sensu...
Ale przecież przeciwmgielne można jeszcze zamontować zamiast kratek w zderzaku!
Nie wiem dokładnie jak to się robi, ale widziałem już takie w golfiku i wiem, że można takie właśnie kupić- specjalne do golfa IV. Nie konieczna jest wymiana włącznika świateł- można przednie podłączyć do tylnych i będzie ok, bo tylne przeciwmgielne, to ma chyba każdy golf IV...
No, chyba, że chcesz mieć wygodę i mieć oddzielne...
Pozdro!
Jeśli masz odkręcane zaślepki i instalację, to zamontowanie soczewek to już bajka...
chciałem zamontować soczewki, ale mam lamy Hella, więc trzebaby chyba jakoś rozcinać wkład, a to już bez sensu...
Ale przecież przeciwmgielne można jeszcze zamontować zamiast kratek w zderzaku!
Nie wiem dokładnie jak to się robi, ale widziałem już takie w golfiku i wiem, że można takie właśnie kupić- specjalne do golfa IV. Nie konieczna jest wymiana włącznika świateł- można przednie podłączyć do tylnych i będzie ok, bo tylne przeciwmgielne, to ma chyba każdy golf IV...
No, chyba, że chcesz mieć wygodę i mieć oddzielne...
Pozdro!
[b][u]Walcz walcz walcz- Ty walczysz, ja walczę!!![/b][/u
Legia Warszawa !!!
Legia Warszawa !!!
Az sprawdze jutro jakie mam zatem Szkla.. A te hallogeny gdzie powinny byc dokladnie? TZN nad kierunskowzkazami?? tak mnie sie wydaje...
Mozna by podlaczyc pod ten przelacznik tyle czy to nie obciazy zbytnio instalacji??
No i kable .. tak zastanawiam sie do czego je podłaczyc bu dzialalo
Dzieki za porady
Mozna by podlaczyc pod ten przelacznik tyle czy to nie obciazy zbytnio instalacji??
No i kable .. tak zastanawiam sie do czego je podłaczyc bu dzialalo
Dzieki za porady
- bojar
- Ma gadane
- Kontakt:
Nie jakie masz szkła, tylko jakie masz LAMPY...
Przweciwmgielne są pod kierunkami...
przełącznik powinien działać- raczej nie obciąży instalacji- możesz dać słabszy bezpiecznik, żeby wiedzieć, czy instalacja się nie przeciąża za bardzo...
A z tymi to musisz pomyśleć...
Możesz w ogóle podłączyć je do wiązki ze światłami mijania, albo postojówkami i przeciągnąć wyłącznik do kabiny i wmontować go w deskę, np w zaślepkę od jakiegoś wyłącznika...
albo też do przeciwmgielnych- tylnych...
Mógłbyć podjechac do elektryka i on by Ci poradził, a nawet to zrobił...
Pozdro!
Przweciwmgielne są pod kierunkami...
przełącznik powinien działać- raczej nie obciąży instalacji- możesz dać słabszy bezpiecznik, żeby wiedzieć, czy instalacja się nie przeciąża za bardzo...
A z tymi to musisz pomyśleć...
Możesz w ogóle podłączyć je do wiązki ze światłami mijania, albo postojówkami i przeciągnąć wyłącznik do kabiny i wmontować go w deskę, np w zaślepkę od jakiegoś wyłącznika...
albo też do przeciwmgielnych- tylnych...
Mógłbyć podjechac do elektryka i on by Ci poradził, a nawet to zrobił...
Pozdro!
Legia Warszawa !!!
Legia Warszawa !!!
Tak wiec sprawdzilem lampe i miejsce gdzie ten halogen powinien byc jest zaslepione odblaskiem. Sam ten odblask jest przykrecany wiec dojscie bylo by.
Pozostaje taka kwestia. ze jesli odkrece ten odblask i bede chcial zarowke halogenowa wstawic to wydaje mi sie ze powinna byc w jakiejs oprawce tak by kupy sie trzymala, a samej oprawki raczej nie kupie... tak wydaje mi sie
Pozostaje taka kwestia. ze jesli odkrece ten odblask i bede chcial zarowke halogenowa wstawic to wydaje mi sie ze powinna byc w jakiejs oprawce tak by kupy sie trzymala, a samej oprawki raczej nie kupie... tak wydaje mi sie
http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: kpj.motors@wp.pl
Mobile: 07515651171
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: kpj.motors@wp.pl
Mobile: 07515651171
- bojar
- Ma gadane
- Kontakt:
Oczywiście, że sama żarówka nie wystarczy!
Potrzebujesz soczewki- jakbyś wstawił samą żarówkę, to co by odbijało światło?
Musisz poszukać na Allegro, ale soczewki takie nie są wcale tanie...
dołączając jeszcze koszt instalacji, to nie wyjdzie zbytanio...
Może się okazać, że lepiej wyjdziesz na tym, żeby sprzedać swoje lampy i kupić takie, które już mają soczewki.
Pozdro!
[ Dodano: Pon Cze 19, 2006 23:55 ]
A tu masz link do aukcji, na której możesz kupić takie właśnie soczewki!
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=109344048
Pozdro!
Potrzebujesz soczewki- jakbyś wstawił samą żarówkę, to co by odbijało światło?
Musisz poszukać na Allegro, ale soczewki takie nie są wcale tanie...
dołączając jeszcze koszt instalacji, to nie wyjdzie zbytanio...
Może się okazać, że lepiej wyjdziesz na tym, żeby sprzedać swoje lampy i kupić takie, które już mają soczewki.
Pozdro!
[ Dodano: Pon Cze 19, 2006 23:55 ]
A tu masz link do aukcji, na której możesz kupić takie właśnie soczewki!
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=109344048
Pozdro!
Legia Warszawa !!!
Legia Warszawa !!!