MK2 SILNIK RP monowtrysk problem uruchomienia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK2 SILNIK RP monowtrysk problem uruchomienia
Witajcie, mam MK2 RP z instalacją gazową. Problem polega na tym, że mam duże problemy z uruchomieniem zimnego silnika na benzynie. Rozrusznik działa bezproblemowo. Mogę kręcić i kręcić - czasem załapie. Na gazie rozruch bezproblemowy. Kiedy już uruchomię na gazie to mogę przełączyć na benzynę i też działa bez problemu. Na ciepłym silniku uruchamiam bez problemu. Nie mam kłopotów w trakcie jazdy. Przyspieszenie bardzo dobre, bez przerywania i dławienia. Dodam, że problem pojawił się po umyciu silnika.
Witam. Mam podobny problem
w moim MK2 1,8 W zeszlym tygodniu myłem auto i pokusiło mnie umyć silnik. Na drugi dzień rano wsiadam i do pracy chcem jechac a tu mała niespodzianka! NIE CHCE ZAPALIĆ!!! Rozrusznik kręcił bez problemu dopuki sie akumulator nie rozladowal
Problem ten pojawia się tylko rano. Jak juz załapie to poźniej bez problemów od kopa pali. Moim zdaniem przez noc łapie gdzies trochę wilgoci (tylko nie wiem gdzie) i dlatego nie chce z rana zapalić. Macie może jakieś pomysły od czego tak sie może dziać?

FEEL THE POWER OF VW
- Łyskacz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Miałem to samo pomogło WD 40..
Trzeba porpryskać we wszystkie wtyczki (fajki,kopółka,palec,cewka itd) i na połączenia elektryczne i powinno działać
Pozdrawiam
Trzeba porpryskać we wszystkie wtyczki (fajki,kopółka,palec,cewka itd) i na połączenia elektryczne i powinno działać

Pozdrawiam

Był Mk2 1,6 LPG 88r. Sprzedany śmiga dalej :)
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]