Lekkie drgania w kierownicy... Mk4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Lekkie drgania w kierownicy... Mk4
Witam!
Mam "klopocika"...
Przy wiekszych predkosciach (powyzej 100 km/h) moj kierownik dostaje lekkich drgan. Dziwne przy tym wszystkim jest to, ze nie dzieje sie to zawsze. Przyspiesze i lekko drzy, potem zwolnie i znow przyspiesze i jest wszystko elegancko... potem moge znowu przyspieszyc i kierownica drga jeszcze mocniej niz za pierwszym razem. Mozna dostac "w leb"...
Dodam jeszcze, ze mam 99 tkm na liczniku, '02.11, a od 7 tkm jezdze z lekko skrzywiona piasta lewego przedniego kola (gora kola pochyla sie w kierunku komory silnika)... ale drgania mam od ok. 2 tkm ...
Please!!!
Help!!!
Pomocy!!!
Mam "klopocika"...
Przy wiekszych predkosciach (powyzej 100 km/h) moj kierownik dostaje lekkich drgan. Dziwne przy tym wszystkim jest to, ze nie dzieje sie to zawsze. Przyspiesze i lekko drzy, potem zwolnie i znow przyspiesze i jest wszystko elegancko... potem moge znowu przyspieszyc i kierownica drga jeszcze mocniej niz za pierwszym razem. Mozna dostac "w leb"...
Dodam jeszcze, ze mam 99 tkm na liczniku, '02.11, a od 7 tkm jezdze z lekko skrzywiona piasta lewego przedniego kola (gora kola pochyla sie w kierunku komory silnika)... ale drgania mam od ok. 2 tkm ...
Please!!!
Help!!!
Pomocy!!!
Ostatnio zmieniony ndz cze 18, 2006 22:39 przez Siwy z ..., łącznie zmieniany 1 raz.
:-)
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
to jest bardzo logiczne bo koło czy tam półoś wpada w rezonans zależnie od różnych warunków jak nawierzchnia, gęstość smaru w przegubach, ciśnienie w oponie zleżne od temperatury itd. Miałem takie coś nieraz. Zacznij od wizyty w serwisie ogumienia, lub chociaż zamień koła z tyłem, potem martw się dalej.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
No wlasnie... przez ta skrzywiona piaste, opona dostala "niezlych zabkow" na zewnetrznej stronie...Paweł Marek pisze:Zacznij od wizyty w serwisie ogumienia, lub chociaż zamień koła z tyłem
Dzieki panowie

:-)