Help dziwne rzeczy sie dzieja
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Help dziwne rzeczy sie dzieja
Loodzie dziwna rzecz. dopiero wyremontowałem autko uruchomilem pojeździłem i na drugi dzien wsiadam a tu: właczam zapłon wszystko wyglada normalnie włączam rozrusznik gasna kontrolki i nic sie nie dzieje... Mało, włączam (odruchowo) radio i prubuje jeszcze raz a tu przy włączeniu zapłonu radio cichnie albo tak dziwnie przerywa, do tego włączenie rozrusznika powoduje zdławienie wszystkiego i nawet mi pamiec w radiu kasuje tak jakbym akumulator odłączył. Szukałem i dziwna faza problem z dziwna akcja przy włączaniu zapłonu znikał jak odpiołem od cewki zasilanie elektrodyszy. Wogule autko zachowuje sie jakby mialo 0,000001% prądu ktorego potrzebuje a akumolatro jest na 100% sprawny. Jak działa silnik (popchnołem) problemy jakby znikały ale nie da rady odpalić a szukanie wiecznie miejsca "z górki" jest wku..iajace.
HELP co mu jest
HELP co mu jest
QURA
Zyskujesz szacunek i dziekujesz za pomoc wciskajac "POMOGŁ" a ja zbieram punkcika. :)
Zyskujesz szacunek i dziekujesz za pomoc wciskajac "POMOGŁ" a ja zbieram punkcika. :)
A nie zwarłes przypadkiem jakis kabli?? + i - razem złączone nie dają nic dobrego i w sumie mogło by to tłumaczyc dla czego kasuje Ci pamiec w radio. Wali mu napieciem zwrotnym i go to boli. Popatrzy czy cos nie pochrzasniłeś jak łączyłeś wszystko po remącie.
[img]http://images22.fotosik.pl/25/4dfe2cbdc7fe3131.jpg[/img]
[you]
[you]
Jesteś pewien?? Może ma gdzies upływ prądu i się rozładowuje ale najpierw sprawdź tak jak misiek10111 pisze. No a potem jeszcze ewentualnośc jakby blokował się sam rozrusznik. Ale obstawiam klemyQura pisze:a akumolatro jest na 100% sprawny
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....