Po czym poznac ze padł sterownik?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marek85
Mały gagatek
Mały gagatek

Po czym poznac ze padł sterownik?

Post autor: marek85 » wt cze 13, 2006 16:27

Witam, wymienilem juz caly uklad wtryskowy u tego wlasnie mechanika, po czym auto dalej chodzi tak jak chodzilo, teraz kaze mi wymienic sterownik za kolejne 300zł bo twierdzi ze padł, czy to mozliwe?

mój były GOLF
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=43528

Awatar użytkownika
olozwirski
2 SLOW 2 PLAY
2 SLOW 2 PLAY

Post autor: olozwirski » wt cze 13, 2006 17:10

Po pierwsze to z takim mechaniorem co ci kaze wymieniac wszystko po kolei, a nuz utrafi w usterke to daj sobie spokoj.
Co do sterownika to popytaj- moze ktos ze znajomych ma taki sam silnik, podmien na chwile z innego auta i bedziesz wiedzial. A co sie z autem dzieje?

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » wt cze 13, 2006 17:19

po czym poznać ? obroty wariuja nie ciągnie nie ma przyspieszenia a czasami wogóle nie chce odpalić tak obiawy jak zrabany aparat czujnik hala czyli cały układ zapłonowy

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt cze 13, 2006 17:44

marek85 pisze:Witam, wymienilem juz caly uklad wtryskowy u tego wlasnie mechanika
Bez słowa zmień mechanika, bo to katastrofa totalna - gośc nie umie zdjagnozować silnika. Wymienił wszystko a działa źle. Pozostał komputer i jego wymieni - a jak dalej będzie źle to co??? Cały silnik nowy??!!??
olozwirski pisze:Co do sterownika to popytaj- moze ktos ze znajomych ma taki sam silnik, podmien na chwile z innego auta i bedziesz wiedzial
To bardzo słuszne
olozwirski pisze: A co sie z autem dzieje?
I to też napisz

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

marek85
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: marek85 » wt cze 13, 2006 20:23

z autem sie dzieje to

WItam. Opisze mój problem.. mam golfa III 1.8 abs, silnik "chodzi" nie rowno, po odpaleniu szczególnie (nie wazne czy zimny czy cieply), nie wkreca sie na obroty, po dodaniu gazu jest jaky taka dziura (napewno kazdy z was lub prawie kazy mial kiedys jakis motorower, i w nich wlasnie tak sie dzialo ze jak silnik byl zimny to jak sie dodalo gwaltownie gazu to silnik zamiast wkrecac sie na obroty to spadal z nich tak wlasnie u mnie sie dzieje, to jest ta "dziura"). mam tez instalacje gazowa, na "gazie" chodzi w miare ok, chociaz itak chodzil lepiej, instalacje mam prawie dwa lata i nie bylo zadnych problemow, wiec wykluczam zle zrobiona emulacje itp, problem pojawil sie niedawno ale zaden mechanik mi nie moze pomoc.. wymienilem sonde, uszczelke pod wtryskiwaczem,
jak dzisiaj podpinal mnie do kompa to odrazu pojawial sie bład sondy, wlożylem inna i jak narazie jest OK. Chociaz ta sonda która wlozylem to moja stara która juz byla nie pewna wiec kupilem zamiennik za 200zł, który sie zepsól po 2 miesiacach. Pojezdze pare dni i zobacze czy jest ok czy nie :)

[ Dodano: Wto Cze 13, 2006 20:25 ]
Aha jeszcze cos, kumpel tez ma takiego golfa jak ja, tylko oznaczenie silnika ADZ, reszta to samo, podejdzie z niego sterownik?

[ Dodano: Wto Cze 13, 2006 20:31 ]
Moze jest jakis katalog takich sterowników? Bo na allegro tego jest duzo i nawet bardzo tanio.. (oczywiscie uzywane oryginaly)

mój były GOLF
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=43528

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”