mk3 - oswietlenie nawiewu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Golf III GTI 8V
- Mały gagatek
Ja prawie tak zrobiłem u siebie, ale to nie jest dobry sposób. Gałki oczywiście od tyłu tak jak na blauertacho:ditomek pisze:aha i jeszcze jedno.
Wymyśliłem ze podswietlenie gałek trzeba wykonać od tyłu, natomiast podswietlenie skal mozna wykonać bezpośrednio na plastikowej osłonie.
Pytanie tylko czy zmieszcze taM ledy?
Co do skali to problem polega na tym, ze dioda, nawet po spiłowaniu końcówki daje punktowe światlo. Efekt będzie taki że w jednych miejscach będziesz miał mocniej w innych słabiej podświetlone, poza tym musisz użyć sporo diód - minimum 6 na każde pokrętło - w środku robi się taka plątanina kabli, że ciężko nad tym zapanować. Najlepszym sposobem jest właśnie ten z Blauertacho:
tutaj montujesz diody, tak zeby pasowały do elementów przewodzących światło:
potrzebne jest 6 sztuk - 2 na górze, i 4 na dole:
Dzięki temu patentowi nie musisz dawać dodatkowych diód po bokach, światło jest na tyle silne, ze dzięki elementom przewodzącym światło oświetla wszystko tak jak trzeba.
Jak się zrobi ciepło to bedę tak przerabiał moje podświetlanie i zrobie z tego fotoporadę, bo to, co w tej chwili mam zrobione trzyma się na słowo honoru.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
zgadza sie jest 6 śrubek. ale wejdz na tą stronkę http://www.blauertacho.de/doc/vw/Heizung2/heizung2.htm