Stopiony przewod od wlacznika swiatel! [mk3] elektryk needed
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stopiony przewod od wlacznika swiatel! [mk3] elektryk needed
Stopila mi sie otulina przewodu idacego od wlacznika swiatel. Przewod ma kolor brazowy i wychodzi z 'czternastki' (widac na zdjeciu). Oczywiscie nie obylo sie bez przytopienia innych kabli w wiazce (szczegolnie drugiego brazowego). Powiedzcie mi dokad idzie ta wiazka? Do czego moze byc ten przewod? I co zrobic, zeby przewiezc samochod do elektryka (juz nie koniecznie z wlaczonymi swiatlami), zeby nie popalila sie dalej ta wiazka (ewentualnie nie zajelo sie cos jeszce - wiadomo, samochody plona)!
Ogolnie chce sie dowiedziec, co zrobic, zeby 'deaktywowac' cala wiazke. a jak nie cala, to przynajmniej brazowe przewody!
(aha, jak zapalam samochod dalej cos zaczyna smnierdziec, a stopiony przewod przecielem - myslalem, ze pomoze)
Moze jest jakis elektryk na forum, albo ktos, komu elektryka golfa nie obca!
Ogolnie chce sie dowiedziec, co zrobic, zeby 'deaktywowac' cala wiazke. a jak nie cala, to przynajmniej brazowe przewody!
(aha, jak zapalam samochod dalej cos zaczyna smnierdziec, a stopiony przewod przecielem - myslalem, ze pomoze)
Moze jest jakis elektryk na forum, albo ktos, komu elektryka golfa nie obca!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony czw sty 27, 2005 23:29 przez jazel, łącznie zmieniany 1 raz.
Just passing trough...
Brązowy kabel to zazwyczaj masa. Jedna od podświetlenia deski, a druga do świateł.
Ostatnio zmieniony czw sty 27, 2005 20:35 przez 1 6 D, łącznie zmieniany 1 raz.
ja wiem, ale w wizce kabli jest chyba z dziesiec i niektore sa potopione, inne nie. wole, zeby zajal sie tym ktos kto ma o tym pojecie, bo pozaru wewnatrz samochodu nie chce miec!
najfajniejsze, ze on sie posklejal z innym brazowym i wszystko dziala elegancko. tyle, ze jest potopione i jak przekrece kluczyk to smierdzi i boje sie tak jezdzic!
najfajniejsze, ze on sie posklejal z innym brazowym i wszystko dziala elegancko. tyle, ze jest potopione i jak przekrece kluczyk to smierdzi i boje sie tak jezdzic!
Just passing trough...