Czy w 2008 zostaną tylko diesle?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Alternatywne źródła napędu juz są, tyle że zbyt drogie, bo nie sa stosowane masowo. Przyczyna - ropa naftowa jest wciąż tańsza. Dopiero gdy się będzie naprawdę kończyć przyjdzie czas na inne źródła energii w samochodach. Heh, jak myślicie, dlaczego koncerny naftowe śledzą uważnie nowe technologie i wykupują co się może przydać a następnie kiszą to w laboratoriach.
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
A jak z dynamiką? Mocny i wszystko ok jak na napędówce?sq8bwh pisze:Da się, bynajmniej mój smiga.... (gorzej pali przy niskich temp.).Lucius Snow pisze:Eeeeeeeeee......... Na samym rzepaku nie pójdzie. Sprawdzałem w mk1 1,5D Ale tak fifty fifty z ropą da radę
W Lidl'u tankowałem..
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Czy w 2008 zostaną tylko diesle?
kwahoo pisze:Słyszeliście, że w 2008 ma być wprowadzone ograniczenie w emisji CO2 do 140g/km? Luknąłem w instrukcje od polo i tylko SDI spełnia to ograniczenie (127g), nawet 1.0 benzyna ma 142g/km! Wynika z tego, że po 2008 tylko samochody palące <6l/100km będą w sprzedaży?
nie bój sie najnowszwsze przepisy euro beda spelniac auta benzynowe tez tak mowil gosc na wykladzie u mnie w budzie
- sq8bwh
- Ma gadane
Tak jak z proszkami..... nie widzę różnicy...Michael G60 pisze:A jak z dynamiką? Mocny i wszystko ok jak na napędówce?sq8bwh pisze:Da się, bynajmniej mój smiga.... (gorzej pali przy niskich temp.).Lucius Snow pisze:Eeeeeeeeee......... Na samym rzepaku nie pójdzie. Sprawdzałem w mk1 1,5D Ale tak fifty fifty z ropą da radę
W Lidl'u tankowałem..