Stukanie w prawym kole mk4

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

łosiu

Stukanie w prawym kole mk4

Post autor: łosiu » pn cze 05, 2006 20:30

Witam co może być przyczyną stukania(wrażenie jakby coś było lużne,koło,amortyzator nie wiem)kiedy wchodze na nierównościach w zakręt w lewo w prawym przednim kole,podczas jazdy na wprost tylko przy najeżdzie na kilka dużych dziur jedna za drugą,ale rzadko,przy skręcaniu w prawo spokój,nic w tym kole jakby nie stukało,przegląd robiony dwa miechy temu
i na szarpakach było wszystko ok,czy może to być coś ze stabilizatorem,czy może coś innego?

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pn cze 05, 2006 21:35

szeroki temat trudno jednoznacznie okreslić co jest przyczyną jak się tego nie słyszy jeżeli ci kierownicą nie żuca to spoko koło masz dokręcone ja bym powiedział że może stukac sworżeń wachacza aczkolwiek to są tylko domysły najczęśćiej siada sworzen a następnie cała reszta

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » pn cze 05, 2006 22:41

Jeżeki jest to głuchy stuk (nie metaliczny) to możlie, że są to poduszki stabilizatora (tego nie sprawdzają przy przeglądzie) lub łącznik stabilizatora (raczej pada przy przebiegach powyżej 130tyś km). Zacznij od sprawdzenia tych dwuch elementów. Pozdrawiam

łosiu

Post autor: łosiu » wt cze 06, 2006 16:35

dziejo@ miałeś racje to końcówka wachacza,sprawdziłem dziś na przeglądzie,darmowym na całe szczęście

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”