MK II - przedni wąski zderzak - Jak zdjąć?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK II - przedni wąski zderzak - Jak zdjąć?
Witam. Proszę o wypowiedzi osób które już to robiły, a mianowicie chodzi mi o rozmieszczenie śrub, co gdzie i jak rozkręcić, żeby zdjąć przedni zderzak?
Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam
- barteKKK03
- V.I.P.
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
Na stronę są 2 śruby, dostępne od dołu, Klucz nasadowy 17 mm. Jedna jest odkryta, druga dostępna po zdjęciu okrągłej plastikowej zaślepki w dolnej części przedniego pasa.
Między tymi dwoma śrubami na 17mm jest trzecia, bodajże 13 lub 15 mm. Nie odkęcać, a jak niefartownie odręcisz wszystkie trzy na stronę, to powodzenia w łapaniu silnika, może da radę (ta trzecia tryma belkę podsilnikową, nie są to żarty!!!, ona musi być: takie rozwiązanie: śruby od zderzaka trzymają i zderzak, i belkę podsilnikową. Trzecia śruba pośrodku to praktycznie tylko tymczasowy wieszak!)
I przed zdjęciem zderzaka odepnij kostki od wiązki kierunków (zaraz za atrapą, od strony komory silnika).
Zostaje już tylko wysunąć zderzak z łapami i kierunkami w kierunku do przodu auta.
Powodzenia. Ps. tył tak samo - dwie śruby 17 mm od spodu i wysuwasz. Ps. trzeciej nie ma.
Między tymi dwoma śrubami na 17mm jest trzecia, bodajże 13 lub 15 mm. Nie odkęcać, a jak niefartownie odręcisz wszystkie trzy na stronę, to powodzenia w łapaniu silnika, może da radę (ta trzecia tryma belkę podsilnikową, nie są to żarty!!!, ona musi być: takie rozwiązanie: śruby od zderzaka trzymają i zderzak, i belkę podsilnikową. Trzecia śruba pośrodku to praktycznie tylko tymczasowy wieszak!)
I przed zdjęciem zderzaka odepnij kostki od wiązki kierunków (zaraz za atrapą, od strony komory silnika).
Zostaje już tylko wysunąć zderzak z łapami i kierunkami w kierunku do przodu auta.
Powodzenia. Ps. tył tak samo - dwie śruby 17 mm od spodu i wysuwasz. Ps. trzeciej nie ma.
- barteKKK03
- V.I.P.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
skoro jest taki temacik to ja sie zapytam jak zdjac szeroki tylni zderzaczek w mk2 dojechałem troche za mocno do sciany prawa strona i musze go troche obnizyc bo poszedł do góry
ja znalazłem 3 srubki ale to sa od szerokiej dokładki a cos trzyma jak je odkrece i dlatego jestem ciekaw gdzie sa sruby do waskiego:)
z góry dzieki
ja znalazłem 3 srubki ale to sa od szerokiej dokładki a cos trzyma jak je odkrece i dlatego jestem ciekaw gdzie sa sruby do waskiego:)
z góry dzieki
[img]http://img110.imageshack.us/img110/4319/14ln3.jpg[/img]
- barteKKK03
- V.I.P.
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
czyś pisze: Powodzenia. Ps. tył tak samo - dwie śruby 17 mm od spodu i wysuwasz. Ps. trzeciej nie ma.
to jak z tyłu są 4 czy 2 śruby bo sam juz teraz nie wiem:(Cytat:
jak zdjac szeroki tylni zderzaczek w mk2
standartowo sa 4 sruby,powiedzmy na podluznicach,od przedniego roznica jest taka ze na glowe ci silnik spasc nie moze :bigok:potem po odkreceniu wysuwasz i po wszystkim
edit:
czy chodzi może o te 2 co są na fotce zaznaczone ????
[img]http://img110.imageshack.us/img110/4319/14ln3.jpg[/img]