sąda lambda (pewnie było)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
sąda lambda (pewnie było)
A wiec tak mam troszke za duże spalanie wiec zacząłem grzebać i mam pytanie jak powinna byc podłączona sąda, silnik 1,8 RP, sąda jedno przewodowa.
bo u mnie jest chyba jakas przeróba albo celowo ktoś namieszał, bo przewód od sądy łaczy sie z przewodem który idzie gdzies tam nie wiem gdzie:), ale tez przed tym łaczniem jest zwarty do masy na pokrywie zaworów. tak chyba być nie powinno?
bo u mnie jest chyba jakas przeróba albo celowo ktoś namieszał, bo przewód od sądy łaczy sie z przewodem który idzie gdzies tam nie wiem gdzie:), ale tez przed tym łaczniem jest zwarty do masy na pokrywie zaworów. tak chyba być nie powinno?
toxikpage, wiesz dziek za pomoc ale jakbyś mógł napisać co gdzie jest bo jestem kąpletny laik (narazie) z budowy vw, mam go od miesiaca, i nie mam czasu żeby troche podłubać:( tak że po kolei i napewno dam rade:D
O=======O
:D to jest to!!!!!!!
przepraszam wszystkich za błędy ortograficzne:P
BęDE RAD GDYM POMóGł:D
:D to jest to!!!!!!!
przepraszam wszystkich za błędy ortograficzne:P
BęDE RAD GDYM POMóGł:D
narazie sprawdz sonde i gume pod monowtryskiem,jak juz bylo tu wielokrotnie pisane psiknij jakims dezydorantem pod monowtrysk w czasie pracy silnika jak sie zmienia obroty to guma do wymiany,narazie zostaw inne rzeczy w spokoju.RP niema przeplywomierza a jesli masz olej w filtrze owietrza to odma ale jesli jest sucho to odma ok.(w rp zadkosc aby byl problem z odma co innego 1.3)
Ostatnio zmieniony ndz cze 04, 2006 22:31 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
wiec tak sonde sprawdzałem tylko że multi metrem pokazał 0,3-0,7 V podłączenie jest ok, guma wymieniona około 1,5 miesiąca temu dla spokoju sprawdze sposobem z odorantem:D filtr powietrza czysty a tak przy okazji bo nie wiem co ma wspulnego odma ze spalaniem?
próba odorantowa zaliczona wynik: ok obroty nie wzrastaja
wiec prosze o inne sugestie
próba odorantowa zaliczona wynik: ok obroty nie wzrastaja
wiec prosze o inne sugestie