DYM z deski rozdzielczej. Spalony kabel od wlacznika swiatel
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
DYM z deski rozdzielczej. Spalony kabel od wlacznika swiatel
szajse!
Przejechalem dzisiaj 300m spod domu i nagle zapalila sie (mignela) kontrolka oleju i plynu chlodzacego. Przestraszylem sie i zjechalem na pobocze (poki bylo). Po chwili spod deski (glosnikiem i chyba nawiewem, moze z kierownicy???) wydobyl sie dym(ek) (szary, nie gesty, a bylo go tyle co z papierosa). Zgasilem samochod (caly czas dzialal), otworzylem bagaznik (gasnica!) i maske (odpiac aku, bo stwierdzilem ze to zwarcie i moze pomoc).
Licznik sie zresetowal (jeszcze przed odpieciem), dotykalem przekaznikow i bezpiecznikow - nie byly gorace, albo ja bylem zbyt goracy/przestraszony!
Teraz prosze obstawiac co to moglo byc i czy moge jechac tym samochodem (odpala bez problemu)?
(nie lubie plonac zywcem)
btw. Swiatla, wycieraczki, migacze, nawiew dzialaja!
Przejechalem dzisiaj 300m spod domu i nagle zapalila sie (mignela) kontrolka oleju i plynu chlodzacego. Przestraszylem sie i zjechalem na pobocze (poki bylo). Po chwili spod deski (glosnikiem i chyba nawiewem, moze z kierownicy???) wydobyl sie dym(ek) (szary, nie gesty, a bylo go tyle co z papierosa). Zgasilem samochod (caly czas dzialal), otworzylem bagaznik (gasnica!) i maske (odpiac aku, bo stwierdzilem ze to zwarcie i moze pomoc).
Licznik sie zresetowal (jeszcze przed odpieciem), dotykalem przekaznikow i bezpiecznikow - nie byly gorace, albo ja bylem zbyt goracy/przestraszony!
Teraz prosze obstawiac co to moglo byc i czy moge jechac tym samochodem (odpala bez problemu)?
Ostatnio zmieniony czw sty 27, 2005 15:23 przez jazel, łącznie zmieniany 1 raz.
Just passing trough...
Re: DYM z deski rozdzielczej [mk3]. Co robic, co robic?
A masz poduszkę kierowcy? Stawiam na zwarcie na "zwijaczu" taśmy poduszki powietrznej - lubi się spalić.jazel pisze:szajse!
PZDR
dYZIO (nick: borbet)
[color=green][i]A ja jeżdżę na gazie...[/i][/color]
- Golf III GTI 8V
- Mały gagatek
Tju: http://vwgolf.pl/forum/viewtopic.php?t=1560jazel pisze:w ktorym watku?borbet pisze:Link do instrukcji jest w podwieszonym wątku.jazel pisze:a jak sie do niej dobrac?
w ogole jest gdzies instrukcja jak rozebrac deske rozdzielcza w trojce?
PZDR
PZDR
dYZIO (nick: borbet)
- king66
- Użytkownik
- Kontakt:
mi poszedl dym jak sie przepalil drut oporowy na wlaczniku swiatel od sciemniania...
cos sie upalilo.....
rozbierz deche i poszukaj...
sam jestem ciekaw bo skoro wszystko ci chodzi... to nie wiadomo gdzie tego szukac....
nie zapomnij gasnicy....
mi sie kiedys spalil silnik w fiescie
jakie szybkie ruchy wtedy czlowiek wykonuje
pozdro
cos sie upalilo.....
rozbierz deche i poszukaj...
sam jestem ciekaw bo skoro wszystko ci chodzi... to nie wiadomo gdzie tego szukac....
nie zapomnij gasnicy....
mi sie kiedys spalil silnik w fiescie
jakie szybkie ruchy wtedy czlowiek wykonuje
pozdro
tak naprawdę to tylko M-B W114280CE albo carrera911 72' ...oba mnie kręcą (MB, VAG, PORSCHE... reszta to podróba)