vw mk II ogrzewanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
vw mk II ogrzewanie
mam golfa II 1.8 na jednopunkcie z instalacja gazowa. Mam taki problem iz wskaznik temperatury podnosi mi sie do pierwszej kreski i ani troche dalej. ogrzewanie jest nijakie. myslalem ze moze to termostat ale po wymianie jest to samo. nie wiem co jest grane, a do tego wyzuca mi plyn ze zbiorniczka wyrownawczego jak by byl zapowietrzony.
u mnie pomoglo wywalenie zaworu zwrotnego z przewodow do nagrzewnicy i wstawienie zwyklych rurek. To sa takie 2 kruczki polaczone ze soba cienkim przewodem.wroSlaw pisze:Ja u siebie w golfie również wymieniałem termostat z powodu niedogrzewania ale mój stary termostat miał na dużym grzybku otworki i chyba dlatego sie nie dogrzewał a teraz już grzeje ale po nagrzaniu sie śilnika przestaje mi grzać nagrzewnica i mam zimno w aucie
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Zgadza sie . zrobiłem to przed przeczytaniem tego ale pomógł mi jeden z kolegów na tej stronce. Teraz tak grzeje że aż parzy Pozdrawiamk3fir pisze:u mnie pomoglo wywalenie zaworu zwrotnego z przewodow do nagrzewnicy i wstawienie zwyklych rurek. To sa takie 2 kruczki polaczone ze soba cienkim przewodem.wroSlaw pisze:Ja u siebie w golfie również wymieniałem termostat z powodu niedogrzewania ale mój stary termostat miał na dużym grzybku otworki i chyba dlatego sie nie dogrzewał a teraz już grzeje ale po nagrzaniu sie śilnika przestaje mi grzać nagrzewnica i mam zimno w aucie