2.0 benzyna i kopci na czarno
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
2.0 benzyna i kopci na czarno
Witam
Mam problem silnik 2.0 benzyna kopci na czarno i pije jak smok 15 l/100 km co może być?
z góry dzięki
Mam problem silnik 2.0 benzyna kopci na czarno i pije jak smok 15 l/100 km co może być?
z góry dzięki
stracił moc ? sprawdz czy nie ubywa ci oleju w jakim stanie są swiece tego rodzaju usterka świadczy o tym że bieże ci olej i go spala a to znak aby no własnie -same uszczelniacze podejtrzewam że nic nie daja jessli je wymienisz moze już czas remoncik zrobić pierścienie na tłokach szlif wału itp panewki
to inna sprawa ale powracając do mojej odpowiedzi nie koniecznie na biało na biało kopci wtedy gdy jest rąbnięta uszczelka pod głow. i i płyn dostał się do oleju a jesli chodzi o twój problem to bogata jak bogata ale dlaczego jej nie spala gdybyś miał tylko za bogatą to by ci stzrelił parę razy w tłumik może zawory juz nadpalone lub sam zapłon szwankujetenax pisze:w spalinach wyczuwalny jest zapach benzyny
- Paweł Marek
- V.I.P.
ogólnie prawdopodobne jest że zbyt bogata mieszanka. Winny może być przepływomierz, czujniki temeratury, sonda, i licho wie co jeszcze. Po prostu trzeba chyba podjechać do kogoś sprytnego, z Vagiem i niech diagnozuje. I żadnych zakupów bez pewności co silnikowi dolega. I pospiesz się jeśli jeszcze masz katalizator bo go stopisz na amen.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.