oświetlenie kabiny

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
fryta79
Mały gagatek
Mały gagatek

oświetlenie kabiny

Post autor: fryta79 » śr maja 31, 2006 15:27

Mam taki problemik może błachy ale denerwujący
zawsze było tak że jak otwozyłem drzwi wsiadłem zamknąłem to po przekręceniu kluczyka w stacyjce gasło oświetlenie kabiny jak nie przekręciłem to gasło z opóźnieniem teraz nie gaśnie po przekręceniu kluczyka.Troche mnie denerwuje jak ruszam światełko pali mi się około minutę potem gaśnie, najgorzej jest w nocy przy cofaniu przy zapalonym światełku styłu nic nie widać,wiem że można sobie wyłączyć ręcznie ale tak ciągle włączać i wyłączać mi się niechce. Może ktoś wie co z tym zrobić?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr maja 31, 2006 16:32

Do układu sterującego przy lampce dochodzi stały plus kablem czerwono czarnym i to zapewne masz w porządku. Poza tym ma dochodzić plus po przekręceniu kluczyka kablem carno białym i on powoduje wyłączenie lampki które u Ciebie nie działa. Sprawdź ten plus po stacyjce czy dochodzi do lampki. Jeśli dochodzi to pewnie w tym układziku opóźniającym przy lampce coś się uwaliło, jak nie dochodzi to musisz iść po kablu czarno białym i szukać przerwy.
Tu masz schemat
http://volkswagen.msk.ru/electro/g3/g3_ ... terior.pdf

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
fryta79
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: fryta79 » czw cze 01, 2006 14:16

dzięki jak tylko pojadę do domu to zaraz się biorę za sprawdzanie

Dodano: Pon Cze 05, 2006 10:20
sprawdziłem i rzeczywiście nie ma prądu po włączeniu zapłonu na kabelku czrno-białym teraz będę szukał dalej wielkie dzięki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”