Ropa w baku benzyniaka...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ropa w baku benzyniaka...
Przez pomyłkę wlałem do baku 10 litrów... ropy. Byłem pewny, że to benzynka ale po odpaleniu zaraz zgasł i z rury poszedł dymek... Zadzwoniłem do brata i się okazał ze w karnistrze była ropa. W baku było malutko benzyny(rezerwa) Jak to teraz naprawić? Wyciągnąć pompę i odciągnąć ropę (czym...???) ... czy muszę ściągać i płukać bak ... Wymieniać filtr paliwa? Podobno muszę wyczyścić świece… Proszę o rady i sugestie i z góry dziękuję z pomoc i zainteresowanie moim problemem .
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
to się narobiło! no cóż musisz spuścic tą ropę prubój wężykiem albo odkręć filtr paliwa i korek wlewowy zejdzie ci cała ropa poniewaz filtr paliwa jest praktycznie nizej niz bak jak wejdziesz pod auto na wprost patrząc topo lewej stronie przy tylniej belce jest ten filtr oczywiście jest juz do wymiany koszt 35 zł zlej max ile sie da i wtedy nalej benzyny nie dużo wypłukaj zbiornikruszając sam na boki sprubój odpalac go ale wykręć swiece wtedy ropa wyjdzie pod cisnieniem kręć rozrusznikiem dopóki poczujesz benzynę troszke roboty POWODZENIA!
...to fakt, ale czy wężyk z paliwem idzie od dołu baku czy od góry... Bo jak od góry to jak mi to paliwo poleci... ...dziejo pisze:odkręć filtr paliwa i korek wlewowy zejdzie ci cała ropa poniewaz filtr paliwa jest praktycznie nizej niz bak
Dzięki za dotychczasowe porady, proszę o kolejne ...
[ Dodano: 31 Maj 2006 12:06 ]
Rozumiem, chodzi o to aby ona no stop pompowała... Tylko jak to zrobić? Jakie styki zewrzeć ...Ryhoo pisze:a pompe podłączyć na krótko
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to może żeby już uzupełnić porade to spusc z baku jak Ci podałem po czym zalej 5 litrów czystej benzyny załóż węzyk na filtr ale zdejmij z baku przelewowy i znow włąćz pompke paliwa aby przyczyscic układ z ropy.... po czym zalej normalna benzyna i ma grać.... w zasadzie nie ma potrzeby odkręcania świec i przedmuchiwaniadziejo pisze:pushkin77 napisał/a:
. nie musisz krecic rozrusznikiem ani nic z tych rzeczy....
ale z komory spalania musisz to wyssać co nie?dziejo napisał/a:
sprubój odpalac go ale wykręć swiece wtedy ropa wyjdzie pod cisnieniem kręć rozrusznikiem dopóki poczujesz benzynę troszke roboty POWODZENIA!
dzisiaj wlasnie kolega podwozilem do mechanika bo zalal disela verva 98
Wlal 12l vervy, ale sie w poro zorientowal i nie odpalal silnika, tylko na linke i do mechanika.
Mieli wyczysicc bak i zrobic aby bylo dobrze.
Cena byla promocyjna bo za 50 zl fachowcy sie tego podjeli..
no coz.. pojechal odpalil, zajechal do domu wstawil auto do garazu i kupa.. rano juz nie odpalil, na chol do innego mechanika, to wymienieli, filtr paliwa, oraz swiece zarowe.. koszt operacji 280 zl + 50 zl dla bylego fachowca...
aha.. no i kolegi drugi "fachowiec" chcial odpalic autko na pych ehh to do tej ceny jeszcze wal korbowy doszedl he
Wlal 12l vervy, ale sie w poro zorientowal i nie odpalal silnika, tylko na linke i do mechanika.
Mieli wyczysicc bak i zrobic aby bylo dobrze.
Cena byla promocyjna bo za 50 zl fachowcy sie tego podjeli..
no coz.. pojechal odpalil, zajechal do domu wstawil auto do garazu i kupa.. rano juz nie odpalil, na chol do innego mechanika, to wymienieli, filtr paliwa, oraz swiece zarowe.. koszt operacji 280 zl + 50 zl dla bylego fachowca...
aha.. no i kolegi drugi "fachowiec" chcial odpalic autko na pych ehh to do tej ceny jeszcze wal korbowy doszedl he
[img]http://img407.imageshack.us/img407/351/gtifu1.jpg[/img]
48% mlodziezy jest szczesliwa, reszta nie ma na narkotyki
48% mlodziezy jest szczesliwa, reszta nie ma na narkotyki