Przekaźnik wycieraczki tylnej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przekaźnik wycieraczki tylnej szyby
Temat tego przekaźnika był już nieraz przerabiany ale mam pytanie do tych którzy w sprawach elektrycznych czują się mocniejsi ode mnie. Słychać wyraźnie jak przekaźnik załącza a do silnika wycieraczki nie dochodzi napięcie. Nie chce mi się rozbieraćcałego samochodu żeby sprawdzać po kolei przewody. Czy jest możliwość żeby przekaźnik cykał a nie dawał napięcia? Silnik jest na pewno dobry bo go wymontowałem i sprawdziłem. Jak ktoś się orientuje to czekam na informacje.
Re: Przekaźnik wycieraczki tylnej szyby
Sprawdź omomierzem, czy jest połączenie pomiędzy wtyczką wycieraczki a złączem z boku bagażnika. w Golfie3 trzeba rozebrać obudowę klapy i zajrzeć do "schowka" po lewej z tyłu.Pan Japuk pisze:Temat tego przekaźnika był już nieraz przerabiany ale mam pytanie do tych którzy w sprawach elektrycznych czują się mocniejsi ode mnie. Słychać wyraźnie jak przekaźnik załącza a do silnika wycieraczki nie dochodzi napięcie. Nie chce mi się rozbieraćcałego samochodu żeby sprawdzać po kolei przewody. Czy jest możliwość żeby przekaźnik cykał a nie dawał napięcia? Silnik jest na pewno dobry bo go wymontowałem i sprawdziłem. Jak ktoś się orientuje to czekam na informacje.
Jak okaże się, że nie masz połączenia to na bank popękały przewody w gumowej przelotce między klapą a budą (w Golfie3 jest to lewa przelotka). Wtedy zabezpiecz się w przewody, koszulki termokurczliwe i taśmę izolacyjną (+ nożyk itp.) i ponaprawiaj połączenia.
U mnie w Golfie z '96 tylko 1 (słownie: jeden) przewodzik był cały!!!

PZDR
dYZIO (nick: borbet)
[color=green][i]A ja jeżdżę na gazie...[/i][/color]
[color=green][i]A ja jeżdżę na gazie...[/i][/color]