Zniknał całkowity przebieg na cyfrowym liczniku w MK III
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zniknał całkowity przebieg na cyfrowym liczniku w MK III
Witam
mam dziwny problem : otóz wczoraj nasz Gofer MK III 1.9 D (1Y) miał świętować 300 tys kilometrów. Jednak gdy na wyświetlaczu w pozycji "total" pojawiło się owe 300 000 to napis "total" zniknąl a kilometry leca od nowa, czyli od zera Nie wiem czy to jest spowodowane, przy liczniku nic nie było robione, przebieg ma oryginalny. Poza tym wszystko działa - inspekcja olejowa, trip, tryb serwisowy... Jednak całkowitego przebiegu nie da się ustawić. Nie pomogło żadne działania. Obecnie na wyświetlaczu jest liczba przejechanych km od wczoraj (bez napisu total) a po nacisnieciu przycisku pojawia sie trip (z napisem trip).
Bardzo proszę o pomoc
mam dziwny problem : otóz wczoraj nasz Gofer MK III 1.9 D (1Y) miał świętować 300 tys kilometrów. Jednak gdy na wyświetlaczu w pozycji "total" pojawiło się owe 300 000 to napis "total" zniknąl a kilometry leca od nowa, czyli od zera Nie wiem czy to jest spowodowane, przy liczniku nic nie było robione, przebieg ma oryginalny. Poza tym wszystko działa - inspekcja olejowa, trip, tryb serwisowy... Jednak całkowitego przebiegu nie da się ustawić. Nie pomogło żadne działania. Obecnie na wyświetlaczu jest liczba przejechanych km od wczoraj (bez napisu total) a po nacisnieciu przycisku pojawia sie trip (z napisem trip).
Bardzo proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony pn maja 29, 2006 15:08 przez Olaf, łącznie zmieniany 1 raz.
:okej: [b] Pozdrawiam [/b] :okej:
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To normalka... w golfach licznik zlicza do 300000 a potem reset i leci od zera...Olaf pisze:mam dziwny problem : otóz wczoraj nasz Gofer MK III 1.9 D (1Y) miał świętować 300 tys kilometrów. Jednak gdy na wyświetlaczu w pozycji "total" pojawiło się owe 300 000 to napis "total" zniknąl a kilometry leca od nowa, czyli od zera Nie wiem czy to jest spowodowane, przy liczniku nic nie było robione, przebieg ma oryginalny. Poza tym wszystko działa - inspekcja olejowa, trip, tryb serwisowy... Jednak całkowitego przebiegu nie da się ustawić. Nie pomogło żadne działania. Obecnie na wyświetlaczu jest liczba przejechanych km od wczoraj (bez napisu total) a po nacisnieciu przycisku pojawia sie trip (z napisem trip).
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
- Undertaker
- Mały gagatek
Też tak miałem kiedyś z sektorami na wyświetlaczu radia np. stacja na 104.10 wyswietlalo jak 1||.10 tylko ciekawe czy to wina jakis stykow z prądem czy po prostu wyświetlacz trzeba wymienić.Undertaker pisze:Mnie również zanika licznik, ale problem nie leży po stronie ilości przejechanych kilometrów tylko poprostu przestają świecić sektory. Dotyczy to tylko wyświetlacza z godziną no i nie wiem jaka jest tego przyczyna. Czy to już koniec wyswietlania godziny?
PS. Dziękuję za pomoc Panowie czyli Golf Taty ma dopiero przejechane 250 km
:okej: [b] Pozdrawiam [/b] :okej: