[MK3] Uszkodzony silnik podnoszenia szyb?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Uszkodzony silnik podnoszenia szyb?
mam taki problem:
kupilem golfika z elektrycznymi szybkami z tym ze od pasazera koles powiedzial ze jest uszkodzony wlacznik i nie dziala podnoszenie i opuszczanie. kiedy sciagnalem tapicerke wlacznik byl odlaczony. sciagnalem go i sprawdzilem przejscia - wszystko gra(włącznik jest 6 pinowy kupilem tez taki 5 pinowy bo tamten sie uszkodzil), jak go podpialem to szyba mi zjechala i nie moge jej elektrycznie podniesc, spinanie na krotko tez nie pomaga chyba cos z silniczkiem ale sam nie wiem, kiedy wlaczam opuszczanie cos w nim cyka a jak wlaczam podnoszenie to cisza...
i jeszcze jedno jak podniesc ta cholerna szybe bo w ulewy nie moge jezdzic a na elektryka mi szkoda siana
kupilem golfika z elektrycznymi szybkami z tym ze od pasazera koles powiedzial ze jest uszkodzony wlacznik i nie dziala podnoszenie i opuszczanie. kiedy sciagnalem tapicerke wlacznik byl odlaczony. sciagnalem go i sprawdzilem przejscia - wszystko gra(włącznik jest 6 pinowy kupilem tez taki 5 pinowy bo tamten sie uszkodzil), jak go podpialem to szyba mi zjechala i nie moge jej elektrycznie podniesc, spinanie na krotko tez nie pomaga chyba cos z silniczkiem ale sam nie wiem, kiedy wlaczam opuszczanie cos w nim cyka a jak wlaczam podnoszenie to cisza...
i jeszcze jedno jak podniesc ta cholerna szybe bo w ulewy nie moge jezdzic a na elektryka mi szkoda siana
- Paweł Marek
- V.I.P.
Najprościej to byłoby podpiąć silnik na próbę do kostki w innych drzwiach. I Już wiadomo co jest winne: silnik ze sterownikiem czy okablowanie z włącznikiem.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
sprawdzalem przejscia przewodow z jednej strony (kierowca) do drugiej (pasazer) i przejscia sa! podobie z zasilaniem mam jakies 12V na przewodzie. podobnie z pinami w slubkach. mialem wczesniej jeden przewod przeciety ale go zlutowale i zaizolowalem i jest ok. podpinalem silniczek do dzialajacych drzwi i przelacznika i nie rusza. a na krutko nie zwieralem pinow w przelaczniku tylko kable bo nie mam zarobionych kostek tylko takie sledziki.
SToRM, za ile cenisz ten silniczek bo pewnie on jest sprawca.
moze tak jak mowi Pajorek winny jest ten magnes .
jutro jade do elektryka wiec dam znac co i jak, jak naprawi...
SToRM, za ile cenisz ten silniczek bo pewnie on jest sprawca.
moze tak jak mowi Pajorek winny jest ten magnes .
jutro jade do elektryka wiec dam znac co i jak, jak naprawi...