problem z paskiem rozrządu?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- yank
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
problem z paskiem rozrządu?
witam na forum mam problem z piszczącym paskiem jak sie okazało nie klinowym a rozrządu, przekonałem sie bo sciągnąłem pasek z alternatora i odpaliłem autko poczym świszczenie dalej było, pozatym zauważyłem dziwne "bicie" na wale rozrządu nie wiem czym to jest spowodowane proszę o rady co mam począć, bo nie wiem . Zaznaczam że pasek rozrządu, naciągacz był niedawno wymieniany zrobione jest jakieś 5000 km i wydaje mi sie że od tej wymiany właśnie zaczął świszczeć wcześniej mniej ale teraz sie nasiliło... z góry dzieki za wszelkie porady i info co mam zrobic....
powiem tak jaki masz ten napinacz(rolkę) SKF czy jakiś zamiennik? sprawdz pasek pod kątem czy osnowa paska się nie strzępi i na kole wałka rozrzadu jaki slad czy podczas obrotów nie (tańczy ) na kole a pasek jakiej firmy? CONTI?
[ Dodano: Sro Maj 24, 2006 20:11 ]
jeszcze jedno łozysko na wałku rozrzadu a jak byś poluzował pasek i sprawdził czy ma luz wałek? może poprostu łozysko było juz osłabine gościu pasek załozył napiął i efekt taki jak słychac
[ Dodano: Sro Maj 24, 2006 20:11 ]
jeszcze jedno łozysko na wałku rozrzadu a jak byś poluzował pasek i sprawdził czy ma luz wałek? może poprostu łozysko było juz osłabine gościu pasek załozył napiął i efekt taki jak słychac
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: problem z paskiem rozrządu?
a kto to wymienial ?? moze mechanik ci jakas stara rolke wlozylyank pisze:witam na forum mam problem z piszczącym paskiem jak sie okazało nie klinowym a rozrządu, przekonałem sie bo sciągnąłem pasek z alternatora i odpaliłem autko poczym świszczenie dalej było, pozatym zauważyłem dziwne "bicie" na wale rozrządu nie wiem czym to jest spowodowane proszę o rady co mam począć, bo nie wiem . Zaznaczam że pasek rozrządu, naciągacz był niedawno wymieniany zrobione jest jakieś 5000 km i wydaje mi sie że od tej wymiany właśnie zaczął świszczeć wcześniej mniej ale teraz sie nasiliło... z góry dzieki za wszelkie porady i info co mam zrobic....

preparatem? nie powinno się stosowac zadnych preparatów ani do pasków ani do olejów typu moto doctorKand pisze:34
Sprawdz rolkę napinajacą Moja po 1tys km padlą ( NOWA miała wadę ) Scierała mi pasek więc musiałem wszystko wymienic na drugie jest sposób żeby sprawdzić czy to pasek sie gdzieś ociera Popryskaj na niego jakimś preparatem do pasków i zobaczysz co sie wtedy stanie