problem z paskiem rozrządu?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
yank
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

problem z paskiem rozrządu?

Post autor: yank » śr maja 24, 2006 19:11

witam na forum mam problem z piszczącym paskiem jak sie okazało nie klinowym a rozrządu, przekonałem sie bo sciągnąłem pasek z alternatora i odpaliłem autko poczym świszczenie dalej było, pozatym zauważyłem dziwne "bicie" na wale rozrządu nie wiem czym to jest spowodowane proszę o rady co mam począć, bo nie wiem . Zaznaczam że pasek rozrządu, naciągacz był niedawno wymieniany zrobione jest jakieś 5000 km i wydaje mi sie że od tej wymiany właśnie zaczął świszczeć wcześniej mniej ale teraz sie nasiliło... z góry dzieki za wszelkie porady i info co mam zrobic....

preker20
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: preker20 » śr maja 24, 2006 19:30

pasek?, a moze rolka jush zdycha

[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/176151.html][img]http://images.spritmonitor.de/176151.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
yank
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: yank » śr maja 24, 2006 19:35

wymieniona była ....

preker20
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: preker20 » śr maja 24, 2006 19:38

sorki nie przeczytalemdokladnie, dziwne ze piszczy pasek zebaty nei jest za mocno naciegneity moze:> albo trze gdzies o oslone.

[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/176151.html][img]http://images.spritmonitor.de/176151.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
yank
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: yank » śr maja 24, 2006 19:54

nie trze o osłone , nie wiem co jest i denerwuje mnie to bicie na kole pasowym< chyba tak sie to nazywa> czasami jak dam gazu więcej to nie piszczy, wydawać by sie mogło że to pasek klinowy ale niestety nie dzwięk wydobywa sie od strony paska rozrządu...

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » śr maja 24, 2006 20:02

powiem tak jaki masz ten napinacz(rolkę) SKF czy jakiś zamiennik? sprawdz pasek pod kątem czy osnowa paska się nie strzępi i na kole wałka rozrzadu jaki slad czy podczas obrotów nie (tańczy ) na kole a pasek jakiej firmy? CONTI?

[ Dodano: Sro Maj 24, 2006 20:11 ]
jeszcze jedno łozysko na wałku rozrzadu a jak byś poluzował pasek i sprawdził czy ma luz wałek? może poprostu łozysko było juz osłabine gościu pasek załozył napiął i efekt taki jak słychac

Awatar użytkownika
tomekzabrze
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: problem z paskiem rozrządu?

Post autor: tomekzabrze » czw maja 25, 2006 08:28

yank pisze:witam na forum mam problem z piszczącym paskiem jak sie okazało nie klinowym a rozrządu, przekonałem sie bo sciągnąłem pasek z alternatora i odpaliłem autko poczym świszczenie dalej było, pozatym zauważyłem dziwne "bicie" na wale rozrządu nie wiem czym to jest spowodowane proszę o rady co mam począć, bo nie wiem . Zaznaczam że pasek rozrządu, naciągacz był niedawno wymieniany zrobione jest jakieś 5000 km i wydaje mi sie że od tej wymiany właśnie zaczął świszczeć wcześniej mniej ale teraz sie nasiliło... z góry dzieki za wszelkie porady i info co mam zrobic....
a kto to wymienial ?? moze mechanik ci jakas stara rolke wlozyl :) albo pompa ?

Kand
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kand » czw maja 25, 2006 17:34

Sprawdz rolkę napinajacą Moja po 1tys km padlą ( NOWA miała wadę ) Scierała mi pasek więc musiałem wszystko wymienic na drugie jest sposób żeby sprawdzić czy to pasek sie gdzieś ociera Popryskaj na niego jakimś preparatem do pasków i zobaczysz co sie wtedy stanie

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » czw maja 25, 2006 17:50

ja mialem to samo wystarczylo delikatnie popuscic na napinaczu i jak reka odjol,po wymianie paska i napinacza przejechalem ok 300 km i jak nie zaczelo gwizdac,szukalem ... i z mechanikiem popuscilismy troszke i miod malina sprobuj u siebie.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » czw maja 25, 2006 17:53

Kand pisze:34

Sprawdz rolkę napinajacą Moja po 1tys km padlą ( NOWA miała wadę ) Scierała mi pasek więc musiałem wszystko wymienic na drugie jest sposób żeby sprawdzić czy to pasek sie gdzieś ociera Popryskaj na niego jakimś preparatem do pasków i zobaczysz co sie wtedy stanie
preparatem? nie powinno się stosowac zadnych preparatów ani do pasków ani do olejów typu moto doctor

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”