[mk3]STRUMIENNICA PROSZĘ O PORADE!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]STRUMIENNICA PROSZĘ O PORADE!!
WITAM MAM TAKI DYLEMAT GDY BĘDE ZMIENIAŁ WYDECH TO ZASTANAWIAM SIĘ NAD ZASTĄPIENIEM KATALIZATORA STRUMIENNICĄ DECYZJA TA NIE JEST POKIEROWANA JAKĄŚ ZMIANĄ PRACY SILNIKA CZY JAK NIEKTÓRZY TWIERDZĄ TROCHE ZWIĘKSZONĄ MOCĄ NIE CHODZI MI OTO TYLKO O ZWYKŁĄ OSZCZĘDNOŚĆ BO RÓŻNICA W CENIE JEST DOŚĆ ZNACZNA A ZATEM MOJE PYTANIE JEST TAKIE CZY STRUMIENNICA NIE WPŁYNIE NEGATYWNIE NA PRACE SILNIKA I SPALANIE.W KATALIZATOR MAM WKRĘCONĄ SONDE LAMBDA TO JEŚLI BYM ZMIENIŁ NA STRUMIENNICE TO GDZIE WKRĘCE SONDE??PROSZE O POMOC
Ostatnio zmieniony śr maja 24, 2006 11:32 przez Artik31, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie płacz kiedy odjadę....GOFER
piotr2 z jednej strony tak ale nie do końca.Bo jeśli wstawisz strumionke w odpowiednim miejscu oraz zmienisz (choć lekko) wylot i zmodyfikujesz wlot to będziesz(odczujesz) poz świadomością coś więcej(może mocy aż tak to nie daje ale autko lepiej chodzi).Ja w planach mam jeszcze robotę głowicy(przetrzeć kanały dolot i wylot nie pamiętam jak to się zwie,porting kolektorka i głowicy) i będzie super tylko uwaga z tymi operacjami.
Tost ja nikogo nie namawiam na grzebanie przy wydechu(kombinacje) jeśli posiada się sonde w kacie.Bo to bardzo ryzykowne i niebezpieczne(może nawet bardzo kosztowne jak się sonda zjara)albo jak komputer zacznie świrować.To dokładnie trzeba sprawdzić.
Tost ja nikogo nie namawiam na grzebanie przy wydechu(kombinacje) jeśli posiada się sonde w kacie.Bo to bardzo ryzykowne i niebezpieczne(może nawet bardzo kosztowne jak się sonda zjara)albo jak komputer zacznie świrować.To dokładnie trzeba sprawdzić.
Panowie ja też cały czas mam taki dylemat, bo miałem zatkany katalizato i nie dawno go udrożniłem wybijając flaki, sondę także mam wkręconą w kata.
Chodzi głównie o to że wydech wydaje strasznie nie miły dżwięk (pyrczy) i dlatego zastanawiam się nad srumienicą. Jeśli natomiast chodzi o silnik to przy zimnym silniku muszę teraz dodać gazu przy odpalaniu bo inaczej nie załapie,
Chodzi głównie o to że wydech wydaje strasznie nie miły dżwięk (pyrczy) i dlatego zastanawiam się nad srumienicą. Jeśli natomiast chodzi o silnik to przy zimnym silniku muszę teraz dodać gazu przy odpalaniu bo inaczej nie załapie,
bo w pustego kata wkladaja rure w przelocie aby nie bylo tego rezonansu,w srodek kata wspawac a zawsze na przegladzie inaczej to wyglada mozna kit wcisnac ze auto zimne i kat jescze nie dziala(chodzi o pomiar spalin)krajzmen pisze:Chodzi głównie o to że wydech wydaje strasznie nie miły dżwięk (pyrczy) i