pływanie na obrotach mk3 gti silnik 2E
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
pływanie na obrotach mk3 gti silnik 2E
WITAM co moze byc przyczyna plywania na obrotach stalo mi sie tak po wymianie uszczelki pod głowica robi mi tak na benzynie i na gazie a wczesniej tak mialem jak mi ciagnal lewe powietrze sprawdzilem wszystkie przewody czy to moze byc potenjometr przy przepustnicy
- Paweł Marek
- V.I.P.
niewykluczone, łatwo sprawdzić voltomierzem (miedzy pinami 2 i 3 na zamkniętej od 0,3 do 1,7 V, na otwartej na maksa 3-5V). Przy pomiarze nie wolno odłączać wtyku i używać omomierza. Trzenba dobrać sie do pinów " z boku".
Jeszcze regulacja podstawowa przepystnicy (odkręcić wkręt, potem dokręcać do uzyskania styku i jeszcze dokręcić pół obrotu). I dużo innych rzeczy. Czujniki temperatury ( w przeływomierzu i na króćću od płynu chł.), sam przepływomierz. Ja bym jeszcze poszukał nieszczelności. Może przejedź się jednak na VAG, choć jak wynika z doświadczeń on rzadko daje odpowiedź co jest uwaklone.
Jeszcze regulacja podstawowa przepystnicy (odkręcić wkręt, potem dokręcać do uzyskania styku i jeszcze dokręcić pół obrotu). I dużo innych rzeczy. Czujniki temperatury ( w przeływomierzu i na króćću od płynu chł.), sam przepływomierz. Ja bym jeszcze poszukał nieszczelności. Może przejedź się jednak na VAG, choć jak wynika z doświadczeń on rzadko daje odpowiedź co jest uwaklone.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Mały gagatek