Turbo a gaz

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
maro
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Turbo a gaz

Post autor: maro » ndz maja 21, 2006 12:26

Witam. Czy jak zaloze turbo to bedzie dzialac na lpg 2 generacji w 1.8, czy tylko na pb?? Dzieki

Żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce !!!
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966

Kand
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kand » ndz maja 21, 2006 15:51

Z tego co wiem co tak
Tylko należy zamontować uklad kompensacji cisnienia reduktora oraz specjalnej konstrukcji mieszalnik W przypadku wtrysku wielopunktowego jednak należałoby zastosowac instalację IV ( ze wzg na bezpieczeństwo dla silnika)

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: evolution » ndz maja 21, 2006 18:13

ychhhhhhhhhhhh
turbo z gazem lata bez problemu co do wtrysku i tradycji kazda instalka ma wady i zalety....
tradycja wymaga pieknej iskry, gdyz jak huknie to tylko raz i po intercoolerze, nawet jak nie pekl, bo sie pognie w srodku, z wtryskiem jest tak ze znika ten klopot ale pojawia sie drugi, jak zle skonfigurowana to mimo ze bedzie jezdzic to moze stopic sie silnik, w sumie to samo tyczy tradycji tyle ze tradycja od razu na max gazie strzeli.... informujac ze cos jest nie tak..... a na wtrysku bedzie jezdzic do stopienia silnika.... tradycja ma nieszczesna zwezke, ale jest do przejscia ten temat, bez utraty momentu i mocy... co by nie bylo zamontowac musi czlowiek ktory nie tylko mowi ze zamontowal do nie jednego takiego auta gaz.... znam takich co jak podjechalem z podpierdolki i otworzylem maske, to powiedzieli ze nie ma problemu montopwali do takich silnikow gaz i jezdza.. tylko ze moj jest jeden:D:D i do tego zgazowany osobiscie:D:D, ale i pokaze takie auta na gazie zmontowane u niegoi. to tyle

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”