[mkI] Pompa paliwa, małe zapytanie...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mkI] Pompa paliwa, małe zapytanie...
mam silnik 1.1 na gazniku iu mam mozliwosc załozenia głowicy od silnika 1,3 z wielopunktowym wtryskiem paliwa i terz mam pytanie;
czy moze załozyc jakąś pompe przelotową na układ paliwowy bo w zbiorniku nie mam pompy i czy ona wystarczy?
od Quatro7: uprzejmie prosi się o precyzowanie tematów
czy moze załozyc jakąś pompe przelotową na układ paliwowy bo w zbiorniku nie mam pompy i czy ona wystarczy?
od Quatro7: uprzejmie prosi się o precyzowanie tematów
czego tu nie rozumiec?
zbiorniki w gaznikowcach maja tylko pływak i 2 rurki od gory zbiornika przez jedna rurke jest zasysane paliwo a 2 to powrot ,a pompe maja mechaniczna napedzaną wałkiem rozrzadu(silnik 1.1)
a zbiorniki w silnikach z wtryskiem maja pompe elektryczna zalewaną na dole zbiornika ......
i teraz sie pytam czy moge załozyc pompe przelotową !!! na układ paliwowy powiedzmy pod podwoziem(na przewód paliwa) ....
zbiorniki w gaznikowcach maja tylko pływak i 2 rurki od gory zbiornika przez jedna rurke jest zasysane paliwo a 2 to powrot ,a pompe maja mechaniczna napedzaną wałkiem rozrzadu(silnik 1.1)
a zbiorniki w silnikach z wtryskiem maja pompe elektryczna zalewaną na dole zbiornika ......
i teraz sie pytam czy moge załozyc pompe przelotową !!! na układ paliwowy powiedzmy pod podwoziem(na przewód paliwa) ....
Jeżeli się pytasz tylko czy można zamontować pompe przelotową .
Można, mają takie wtryski mechaniczne ciśnienie ok. 10 bar.
I jak sobie z tym poradzi regulator np. mono wtrysku ,który to potrzebuje tylko 1 bar do wtryskiwacza. A przewody paliwowe od instalacji gażnikowej wytrzymają!! ( pracują wzakresie 0,2 -0,3 bar)
Można, mają takie wtryski mechaniczne ciśnienie ok. 10 bar.
I jak sobie z tym poradzi regulator np. mono wtrysku ,który to potrzebuje tylko 1 bar do wtryskiwacza. A przewody paliwowe od instalacji gażnikowej wytrzymają!! ( pracują wzakresie 0,2 -0,3 bar)
- MAREK 74
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
możesz założyc pompe na zewnątrz zbiornika ale może się zdażyć że jak się zapowietrzy przewód pomiedzy pompą a smokiem to bedzie lipa może nie zassać ja czasami tak mam ja przedobrze z paliwem
jeżeli chłop sie pyta cz mozna załozyć pompe to to piszcie na temat
jeżeli chłop sie pyta cz mozna załozyć pompe to to piszcie na temat
MK1 1.8GTI MK2 GTI 16V + DIGI3.2 MK2 1.8GTI + DIGI 1.75 :)