zaślepka maskujaca próg jest na stałe połaczona z tyłu a przednie mocowanie tak jak mowisz na nit.MarcoVW pisze:To tylne zakonczenie tej listwy jest z nia połaczone czy poprostu nasuwane??MAPET pisze:progi plastykowe skadaja sie z 2 czesci duzych teych z fotki.. przedniej i tylniej.. na to idzie dluga listwa z zakonczeniem z tylu i do tego malutka taka dl ok 10 cm zakonczenie z prozdu...
pzdr
Bo przednie widzialem ze jest mocowane nitem do nadkola a tylne nie.
GOLF 3 - plastikowe progi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dwie najwieksze czesci wsuwasz i dokrecasz na dole wkretami w podwozie, zaslepka maskujaca podłużna jest wciskana. najmniejsza zalsepka z prtzodu jest na nit, mozna tez na wkreta dacMarcoVW pisze:Tak juz widzialem fotki na allegro tych listw.
To teraz jak zamontowac taką listwe ??
Przednia kątowa krotka czesc jest na nit , cala listwa z koncowym kątem nie jest na nit.
Czy listwa jest poprostu wsuwana?
tylne sa razem z podłużnymi zaślepkami i sa na wcisk. jesli cos masz pourywane to zamontuj na silikon, wtedy bedzie mozliwosc odklejenia tego kiedyscowboy pisze:przyłączam się do pytania - jak zamontowac tylne nakładki ???
przednie sa na nit... tylne jakby kiedys miały zatrzaski...
rozwazam czarny blachowkręt albo klej...
no to ja kupiłem uzywki z urwanymi tymi zaciskami - u mnie żeby ładnie dolegało to silikon nie da rady utzrymać jak przykleje to sie będzie ładnie trzymać - tylko demontaż raczej zniszczy nakładkę....chyba jednak najlepiej wkręt...ku_bi pisze:tylne sa razem z podłużnymi zaślepkami i sa na wcisk. jesli cos masz pourywane to zamontuj na silikon, wtedy bedzie mozliwosc odklejenia tego kiedys
lo tam to slabo szukasz.. ja w ciagu 1 miesiaca na allegor kupilem 2... trzeba umiec szukacTOSTO pisze:te nakładki to marzenie ściętej głowy. Szukałem trochę i nigdzie nie ma.
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
po 20 zl od sztuki no i w stanie dobrym tzn jak powinny byc proste nei polamane itp bo po co by mi byly polamane itp
a co do szukania to szuak sie nei tylko wpisujac listwa cyz prog.. ale sledzac dzialy na motoryzacji jak auta uszkodzone, caly dzial silnik i karoseria.. i tam wpisuujesz np golf
i wszystkei ogloszenia przegladasz i piszesz wszedzie gdzie ktos wyprzedaje calego golfa na czesci .. sa fotki golfa z progami to piszesz.. nie ma fotek tez piszesz .. bo wpisujac progi czy listwy to masz duuuzo menijsze szanse znalezc.
pzdr
a co do szukania to szuak sie nei tylko wpisujac listwa cyz prog.. ale sledzac dzialy na motoryzacji jak auta uszkodzone, caly dzial silnik i karoseria.. i tam wpisuujesz np golf
i wszystkei ogloszenia przegladasz i piszesz wszedzie gdzie ktos wyprzedaje calego golfa na czesci .. sa fotki golfa z progami to piszesz.. nie ma fotek tez piszesz .. bo wpisujac progi czy listwy to masz duuuzo menijsze szanse znalezc.
pzdr
no przeciez na dlonych czesciach progow masz takei jakby zatrszaski po calej dlugosci na ta listwe.. a nie zadne kleje itp!