skrzynia automatyczna problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
skrzynia automatyczna problem
Witam Wszystkich.
Moj znajomy ma taki problem : ma golfa 2 automat (tak jak ja ) ale.... ma problem ze skrzynią a dokłądniej skrzynia działa i biegi wybiera dobrze ale jak sie przekracza 100km/h to poprostu olej ze skrzyni jest wywalany przez odpoietrzniki? co moze byc tego przyczyna?
Moj znajomy ma taki problem : ma golfa 2 automat (tak jak ja ) ale.... ma problem ze skrzynią a dokłądniej skrzynia działa i biegi wybiera dobrze ale jak sie przekracza 100km/h to poprostu olej ze skrzyni jest wywalany przez odpoietrzniki? co moze byc tego przyczyna?
:okej: :okej:
Odpowietrzniki w skrzyni automatycznej ?? A gdzie takie cos jest w zyciu sie nie potkałem. Jednak zaczynajac od poczatku to sprawa jest nastepująca. Po pierwsze nalezy sprawdzić poziom oleju na włączonym ciepłym silniku skrzynia w pozycji "N", Jesli jego stan jest na dobrym poziomie to trzeba usterki szukać gdzie indziej. Mozliwe ze zapchany jest filtr oleju w automatycznej skrzyni i przy wiekszych predkosciach nie jest on w stanie go przefiltrowac wytrazane jest przez to duze cisnienie i go wywala. Tak czy inaczej kontrola poziomu oleju a poźniej wymiana oleju i filtra w skrzyni co 45tyś km.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dziękumje za szybką odp.
A teraz zaczne moze od początku co sie dokładnie dzieje i jak sie to stało.
Skrzynia została przełozona z 1 golfa do 2 ,w tym golfie w ktorym była dotychczas chodziłą bardzo łądnie , cichutko i biegi wczodziły bardzo czysto, problem sie zaczoł po jej przełozeniu do tego 2 golfa i jest taki jak opisałem wczesniej tzn.jak sie przekracza 100km/h olej poprostu jest z niej wywalany do 100km/h nic sie nie dzieje , biegi wchodzą czysto.
Olej został zalany śierzy tylko nie wiem czy był wymieniony ten filtr....
Ma ktos jeszcze jakie s pomysły?
Dodam jeszcze ze w tym golfie do ktorego została przełozona ta skrzynia wczesniej rowniez była automatyczna skrzyna tylko sie rozsypała i postanowiono ja zmienić , wiec zeby ktos sobie nie pomyslał ze pruba była przerobienia manuala na automat
A teraz zaczne moze od początku co sie dokładnie dzieje i jak sie to stało.
Skrzynia została przełozona z 1 golfa do 2 ,w tym golfie w ktorym była dotychczas chodziłą bardzo łądnie , cichutko i biegi wczodziły bardzo czysto, problem sie zaczoł po jej przełozeniu do tego 2 golfa i jest taki jak opisałem wczesniej tzn.jak sie przekracza 100km/h olej poprostu jest z niej wywalany do 100km/h nic sie nie dzieje , biegi wchodzą czysto.
Olej został zalany śierzy tylko nie wiem czy był wymieniony ten filtr....
Ma ktos jeszcze jakie s pomysły?
Dodam jeszcze ze w tym golfie do ktorego została przełozona ta skrzynia wczesniej rowniez była automatyczna skrzyna tylko sie rozsypała i postanowiono ja zmienić , wiec zeby ktos sobie nie pomyslał ze pruba była przerobienia manuala na automat
daaroo pisze:w jedynce z tego co sie orientuje byly chyba inne skrzynie
o innym przelozeniu
ale to nie powinno wplynac na wywalanie oleju
Przepraszam moze trochę zlę sie wyraziłem obydwa te golfy to były golfy II , ten z ktorego została yjeta skrzynia i ten do ktorego została zamontowana.
Roniez miały tą sama pojemnośc 1,8 tylko ze została wymontowana z Golfa z silnikiem GT a zamontoana z silnikiem GX ale to chyba nie ma iększego znaczenia?
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
to nie powinno miec znaczenia,Snap pisze:daaroo napisał/a:
w jedynce z tego co sie orientuje byly chyba inne skrzynie
o innym przelozeniu
ale to nie powinno wplynac na wywalanie oleju
Przepraszam moze trochę zlę sie wyraziłem obydwa te golfy to były golfy II , ten z ktorego została yjeta skrzynia i ten do ktorego została zamontowana.
Roniez miały tą sama pojemnośc 1,8 tylko ze została wymontowana z Golfa z silnikiem GT a zamontoana z silnikiem GX ale to chyba nie ma iększego znaczenia?
nie wiem moze zly olej, za gesty za rzadki ?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: