LUDZIE POMÓŻCIE
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- krzysiek77
- Ma gadane
LUDZIE POMÓŻCIE
Panowie mam problem z Passatem 93 silnik AAM 1.8 75KM zepsuł mi sie czujnik termiczny wymieniłem go wentylator dalej nie chodził, dzisiaj wymieniłem termostat i ten sam efekt auto zagrzewa sie do 110C i wentylator nie chodzi.
CO TO MOŻE BYĆ?????????????
CO TO MOŻE BYĆ?????????????
- krzysiek77
- Ma gadane
piotr2, było, ale to właśnie krzysiek77, założył temat, dostał rady ale problem nie minął. Trza coś wymyśleć. Przychodzi mi do głowy takie pytanie :Skąd wiesz, że temperatura wynosi 110st? Czy tylko ze wskaźnika? Bo jeśli tak to niekoniecznie musi taka być. Czujniki temperatury nie są zbyt precyzyjne, a ponadto czasem się psują. Wyłącznik termiczny masz dobry, termostat też ( sprawdź wąż wychodzący z chłodnicy, powinien być ciepły jak silnik osiągnie wysoką temp).
a przy jakiej temperaturze wogole powinien sie wlanczac?takie 110 na wskazniku to moze byc 100 w zeczywistosci.zagotuj go az sie nie zapali czerwona dioda na wskazniku od temperatury i jesli sie nie wlaczy to jest wtedy prawdziwy problem,zdejmij pasek klinowy i sprawdzaj(tylko bez przesady jak tylko sie zapali to gas fure ale najpierw sprawdz wentylator czy chodzi)widzialem juz jak tak robili gdy wszystkie mozliwosci zawiodly
- krzysiek77
- Ma gadane
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
raczej odpowietrznik układu chłodzenia czyli cienki wężyk idący od zbiorniczka wyrównawczego do króćca przy bloku (lub chłodnicy w niektórych autach). Niedrożność tego wężyka i króćców na które jest nałożony (zwłaszcza jak kupiłeś nowy ten plastykowy element przykręcony do silnika do którego przewody wodne i odpowietrznik dochodzą) jest bardzo cżestą przyczyną nieodpowietrzenia układu. I co za tym idzie dokładnie taklich problemów jak twoje ( o ile faktycznie sprawdziłeś elektrykę)krzysiek77 pisze:a czy w aam jest cos takiego jak odpowietrznik bloku
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- krzysiek77
- Ma gadane
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: