[mk3] Przeraźliwy pisk w tylnim prawym kole - help
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Auto: VW Touran 1T2
- Silnik: BMM
- Kontakt:
[mk3] Przeraźliwy pisk w tylnim prawym kole - help
Witam
Mam problem z tylnym zawieszeniem. Kiedy ruszam autem zaczyna się wydobywać pisk w tylnim prawym kole, dodam że bardzo głośny. Pisk można porównać do odgłosu jaki wydaje gwizdek w czajniku, lub odgłos hamującego pociągu. Jest to dość denerwujące i niepokojące. Dodam, że mam z tyłu tarcze, klocki wymieniałem ok. 2 tyś. km temu, wymieniłem też łożyska.
Mam problem z tylnym zawieszeniem. Kiedy ruszam autem zaczyna się wydobywać pisk w tylnim prawym kole, dodam że bardzo głośny. Pisk można porównać do odgłosu jaki wydaje gwizdek w czajniku, lub odgłos hamującego pociągu. Jest to dość denerwujące i niepokojące. Dodam, że mam z tyłu tarcze, klocki wymieniałem ok. 2 tyś. km temu, wymieniłem też łożyska.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Podnosiłem koło, czuć delikatny opór w jednym miejscu.marekk pisze:podniosles auta i sprawdziles czy luzno obraca sie kolo??????
moje 2 typy -
1- zapieczony tloczek w zacisku
2- kamien miedzy tarcza a blacha oslaniajaca
Zuważyłem jeszcze, że przy małej prędkości pisk jest jednostajny, non stop piszczy. Przy większej prędkości (ok. 50 km/h) pisk jest jest mniejszy, przerywany.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tłoczek pracuje. Tak jak napisał marekkmoże być łożysko, bo na piaście czuć luz trochę większy niż powinien być. Idę robić auto później się "pochwalę" co było
edit
Okazało się, że to łożysko .... z tym że nie do końca Łożysko było całe, smaru też nie brakowało. Rozkręciłem, posmarowałem, jeszcze raz założyłem i jak na razie nic nie piszczy
edit
Okazało się, że to łożysko .... z tym że nie do końca Łożysko było całe, smaru też nie brakowało. Rozkręciłem, posmarowałem, jeszcze raz założyłem i jak na razie nic nie piszczy