kapie mi woda przy pedałach !! MkII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kapie mi woda przy pedałach !! MkII
witam ! siedze sobie wczoraj w autku i pada deszcz... nagle czuje ze cos mi kapie na buty !! to była woda ... jak ona tam sie dostała ?????
-
- Mały gagatek
- Auto: VW JETTA mk2
też tak miałem ale już się z tym uporałem, u mnie woda dostawała się przez uszczelke przedniej szyby, dokładnie lewy dolny róg, następnie spływała po ściance i napotykała jakiś kabelek po którym sobie spływała na gąbkę pod bezpiecznikami i stamtąd na buty
rada jest jedna poczekac az wyschnie, kupic uszczelniacz( tam gdzie montuja szyby to maja 30 PLN tuba) i wcisnac ile sie da pomiedzy uszczelke a karoserie i bedzie git, u mnie jest suchutko
rada jest jedna poczekac az wyschnie, kupic uszczelniacz( tam gdzie montuja szyby to maja 30 PLN tuba) i wcisnac ile sie da pomiedzy uszczelke a karoserie i bedzie git, u mnie jest suchutko
[url=http://www.tkk.org.pl]TUNING KLUB KRAKÓW[/url]
ja mialem identyko jak kolega, cieklo przez uszczelke przedniej szyby, troche tam skorodowalo i zaczeło ciec, wziąłem silikon i objechałem cała uszczelke do okola i teraz jest ok...u ciebie bedzie na bank to samo...pozdro !!!HaiFisch pisze:też tak miałem ale już się z tym uporałem, u mnie woda dostawała się przez uszczelke przedniej szyby, dokładnie lewy dolny róg, następnie spływała po ściance i napotykała jakiś kabelek po którym sobie spływała na gąbkę pod bezpiecznikami i stamtąd na buty
z wymianą to nie jast tak prosto, często jest tak że rant na którym osadzona uszczelka jest mocno skorodowany (częsta bolaczka MK2) i wtedy pojawia się problem z zamontowaniem a raczej z uszczelnieniem nowej uszczelkicollo pisze:wymienilem uszczelke koszt ok 50 zl i po problemie
proponuję kupić ten silikon i napchać go pomiędzy uszczelkę a szybę i pomiędzy uszczelką a karoserię na całej długości dolnej krawędzi szyby i jeszcze jakieś 15 cm. po bokachrobbox pisze:Tez szukalem czym tu uszczelnic i znalazlem w kastoramie silikon neutralny SOUDAL - i jest tanszy od kleju do szyb
...
-
- Forum Master