Golf 3 - zgrzytanie w silniku przy zapalaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 3 - zgrzytanie w silniku przy zapalaniu
Witam mam problem gdy zapalam to coś mi zgrzyta w silniku 1,8 GT niekiedy mi dobrze zapala a niekiedy nie może być to tak ze mam źle wyregulowany zapłon. Ile kosztuje ustawienie zapłonu.
Ostatnio zmieniony pt maja 12, 2006 22:48 przez Pawel86, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
CZESC NIE KONIECZNIE TO JEST ZAPLON I RACZEJ TO NIE TO NAPEWNO ROZRUSZNIK PRZY ZAPALANIU DELIKATNIE ZGRZYTA I USTAJE JAK ZAPALI TAK MAJA NIE KTORE PRAWIE WSZYSTKIE TAK MI SIE WYDAJE ZE TO TO MOZE SIE MYLE POZDRAWIAM
[ Dodano: 12 Maj 2006 22:40 ]
REGULACJA ZAPLONU LAMPA STROBOSKOPOWA OKOLO 35ZL W MIELCU PODKARPACKIE HE POZDRAWIAM SAM POKREC APARATEM W LEWO W PRAWO ZOBACZYSZ KIEDY LEPIEJ CHODZI MOZE PALEC SPRAWDZISZ PRZY OKAZJI TRZY NIE JEST WYPALONY NA STYKACH I OGULNIE
[ Dodano: 12 Maj 2006 22:40 ]
REGULACJA ZAPLONU LAMPA STROBOSKOPOWA OKOLO 35ZL W MIELCU PODKARPACKIE HE POZDRAWIAM SAM POKREC APARATEM W LEWO W PRAWO ZOBACZYSZ KIEDY LEPIEJ CHODZI MOZE PALEC SPRAWDZISZ PRZY OKAZJI TRZY NIE JEST WYPALONY NA STYKACH I OGULNIE
A rozrusznik kręci zawsze tak samo? I ten zgrzyt z rejonu rozrusznika?Pawel86 pisze:niekiedy mi dobrze zapala a niekiedy nie może
Co do ustawienia zaplonu to odczułbyś to przy jeżdzie - np. auto mosno mułowate. Więc co do zapłonu to nie samo jego ustawienie, a przegląd całej instalacji od świec zaczynając na cewce kończąć.. Jak to nic nie da to diadnostyka samego silnika, a pierwsze elektroniki.
Zgrzy to faktycznie wygląda na niecofajacy bendiks i z zapłonem nie ma nic wspólnego