Pilnie potrzebny schemat instalacji do MK 1

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
andrinowy
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Pilnie potrzebny schemat instalacji do MK 1

Post autor: andrinowy » wt maja 09, 2006 23:02

Potrzebuję pilnie schematu instalacji do golfika 1.6 może być diesel lub benz. Zrobiło mi się jakieś dziwne zwarcie w układzie ciśnienia oleju, po zdjęciu wsuwki z czujnika i zmasowaniu jej powinna zaświecić się kontrolka oleju a tu ni hu hu, robi się jakby zwarcie przewód się nagrzewa a napięcie na akumulatorze spada (zwarcie) kontrolka oleju zaświeca się. Dodam że czujnik już mi się spalił. Co się mogło stać i jak to rozwiązać? :blush:

Awatar użytkownika
adam-gda
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adam-gda » wt maja 09, 2006 23:15

radzilbym sprawdzic lub wymienic zarweczke od cisnienia oleju. Kolega mial podobny problem tyle ze wywalalo mu wszystkie bezpieczniki i przyczyna byla zarowka H4 do ktorej jakims trafem dostalo sie powietrze i zarnik robil zwarcie.Lecz zarowka dalej sie palila. po wymianie zarowki na nowa wrucilo wszystko do ladu. Moze cos to cos Ci pomoze

Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek

Awatar użytkownika
andrinowy
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: andrinowy » śr maja 10, 2006 18:23

Z tego co wiem to tam jest jakaś dioda ale podłączając ją z innego zasilania (kontrolka ładowania lub kierunki) świeciła się pełnym światłem. Pozdro i dzięki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”