Stawiam litra jak ktos rozwiaze problem dlawienia [mk2]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kosztuje z tego co sie orientuje niecale 20 zykow. jak mi zaczynaja falowac obroty (ostatnio na nierozgrzanym silniku- wczesniej na zimnym) i odlacze niebieski czujnik to silnik zaczyna chodzic rowno. jest na tym forum pare topicow na ten temat, musialbys poszukac. mam zamiar u siebie wymienic ten czujnik. zobacze czy pomoze (koszt nie jest duzy)
p.s. tylko, ze ja mam silnik na wtrysku a ty na gazniku. wiec chyba nie tedy droga
p.s. tylko, ze ja mam silnik na wtrysku a ty na gazniku. wiec chyba nie tedy droga
Pięknie się rosa perli na siekiery ostrzu
peterson, od dawna mam problem z falujacymi obrotami. dawalem auto do magikow i pomagalo za kazdym razem na ok. pol roku jezdzenia. teraz sam probuje dojsc o co chodzi. co do twoich pytan, to nie jestem specem ale z tego co wiem to niebieski czujnik temp. plynu podaje sygnal do komputera (u mnie jak go odlacze to silnik zdaje sie chodzic idealnie), za wlaczanie wentylatora to wg. mnie odpowiada czujnik przy chlodnicy (z prawej strony chlodnicy -jak stoisz przodem do maski- ida od niego kable do wentylatora). jesli masz problem z nagrzewaniem silnika to mozesz miec walniety termostat.
tzn?peterson pisze:Generalnie czekacie zeby ktores kontrolki na desce pogasły zanim zaczynacie krecic?
Pięknie się rosa perli na siekiery ostrzu
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam to samo - problem z falujacymi obrotami (na wolnych obrotach). Zawsze jak oddam mechaniorowi, wyreguluje cos, poprawi i starcza na okolo 3-4 miesiecy, zas wraca spowrotem to samo... NIe wiem o co chodzi. Obecnie to mi az podskakuje na wolnych obrotach... Mechanior twierdzi, ze pompa paliwa podaje malo paliwa (choc pompa jest nowa).
www.SportCom.PL