witam !!
Wie ktos moze jak zdemontowac kolektor wydechowy?
W sumie prosta sprawa odkrecic sruby....z tym ze od doły od strony tlumikow i laczenia elastycznego da sie odkrecic tylko dolne śruby ...
Pytanie jak zdjąc gaźnik( rurek i kabli full a od tej strony mysle ze bedzie najprosciej) czy idzie go w calosci wyciagnac bez odkrecannia rur i kabli , i czy trzeba zdejmowac kolektor ssący??
dzieki za odpowiedzi
pozdro
[ Dodano: Pon Maj 08, 2006 21:45 ]
Dodam tyle, ze gaznik zdjalem ale kolektor ssacy jest przykrecony na pare srub imbusowych do ktorych dojscie jest masakryczne i raczej aby wyciagnac klektor wydechowy ssacy tez trzeba zdjac....
moze ktos potwierdzic moje zdanie?
kolektor wydechowy , uszczelka jak ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Roboty jest troche u mnie była kicha bo śruby szlak tafił i trzeba było wyjac cała głowice i dopiero sie bawić w odkrecanie ogólnie roboty jest od cholery bo zawsze cos źle pojdzie. Aby sie dostac do wydechowego trzeba ssący odkrecic jesli nie chcesz wyciagac silnika. śruby w wydechowym pewnie rdza zjadła ogólenie masakra dobrze ze mechanik mi to zrobił z wymiana uszczelki pod głowica i pokrywą zaworów i płynem w chłodnicy, uszczelka kolektora i jego szlifowaniem za 280zł
Pozdrawiam
Pozdrawiam