Kiedyś miałem mkII teraz znów wróciłem do VW i kupiłem sobie mkIII 1.8 GT. Mam rzecz jasna MFA w autku i teraz pytania w związku właśnie z MFA:
Jak komputer obliczna średnie spalanie? Skąd bierze dane do obliczeń? Czy można ufać tym wskazaniom czy są względne?
Jeżeli mam instalke LPG bez kompa, II typu to będzie mi pokazywał realne spalanie GAZU czy będzie przekłamywał? Bo już zauważyłem że w trasie paliwa bierze mniej (8ltr) a jak przełącze na gaz to mi średnia rośnie... do 9 -10 ltr (przy 140km/h, przy średnikm natężeniu ruchu)
Czy można MFA ustawić w tryb pracy takiej aby pokazywał nie średnie ale rzeczywiste spalanie w danym momencie?
No i ost pytanko, są jakieś "ukryte" ciekawe tryby tego komputera? Mam możliwość modyfikacji parametrów z poziomu obsługi z kabiny, bez podpiętego komputera?
pozdro
co i jak z MFA?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Chwilowe spalanie:Alvaro pisze:Czy można MFA ustawić w tryb pracy takiej aby pokazywał nie średnie ale rzeczywiste spalanie w danym momencie?
No i ost pytanko, są jakieś "ukryte" ciekawe tryby tego komputera?
Wcisnij i przytrzymaj przycisk od zmiany funcji MFA
Wlacz zaplon
Wylacz zaplon
Wlacz ponownie zaplon
Zwolnij przycisk
Uruchom silnik
Teraz zamiast sredniego spalania MFA pokazuje spalanie chwilowe...
U mnie w 97' pokazuje z tego tylko chwilowe spalanie...racer18 pisze:http://www.corrado.com.pl.../tips_trick.htm
Reszta jest w trybie serwisowym ("UWAGA! Od roku 1994 tryb serwisowy przełącza się guzikiem do kasowania ilości kilometrów
")