(ABF)Padnięty sterownik????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
(ABF)Padnięty sterownik????
Witam, mam pytanie dotyczące komputera w Abfie. Otóż jakieś 7000km temu wymieniem czujnik temperatury silnika. Całkiem niedawno sytuacja się powtórzyła (VAG pokazał ten sam błąd) i znów te same objawy. Wczoraj go wymieniłem i rozmawiałem też z mechaniorem i on wysnuł (moim zdaniem sensowną)teorię . Zdaniem mechanika czujnik padł za szybko i może to oznaczać że to właśnie komputer jest wadliwy i to on daje zły sygnał sondzie a także wyrzuca błąd czujnika...Zastanawiam się więc czy jest jakaś możliwość zdiagnozowania sterownika pod kątem jego ogólnej sprawności(VAG nic nie pokazuje) ? Czy takie awarie się zdarzają (komp chyba albo dział a albo nie)? Mam także stary czujnik ,może go jakoś sprawdzić , jeżeli jest dobry to znaczy że przyczyna jest gdzie indziej??
witam jak masz czujnik wyciagniety sprawdzi ci to karzdy elektronik ale jestem ciekawy czy jak wymieniłes ten czujnik czy komputer co wykrył uszkodzenie nadal pokazywał ten blad czy nie. Tez nie wiem jak tam jest w twoim autku ale niekture auta maja dwa czyjniki temp jeden idzie na deske rozdzielcz a drugi na komputer jak sa dwa to sa to dwuczłonowe maja dwa styki z tyłu a jak jest jeden to ma 4 styki tak ze musisz to posprawdzac.
Nie do końca tak jest, że to moze byc sterownik, bo jak zmieniłes pierwszy raz czujnik to przecież bład zniknął- czy mam racje? Pozatym to tak jak pisał Rej, mozna czujnik sprawdzić multimetrem
ps (pozdrowienia dla Reja bo chyba od niedawna mieszkamy gdzieś niedaleko
)
ps (pozdrowienia dla Reja bo chyba od niedawna mieszkamy gdzieś niedaleko

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: