Mk2-Rozleciał mi się tłumik...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Mk2-Rozleciał mi się tłumik...

Post autor: ck » sob kwie 29, 2006 11:31

....tzn rura wydechowa zaraz przed samym tłumikiem końcwym,ale teraz nie jestem pewien czy faktycznie strzelił czy spadł z opaski zaciskajacej bo taka była w tym miejscu ale rura w rure nie chce za bardzo wejść i końcówki są postrzępione a nie gładkie.Czy ktoś się może orientuje jak to jest,czy tam wchodzi rura do rury czy jest to w całości?

Awatar użytkownika
gitfunfel
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: gitfunfel » sob kwie 29, 2006 12:19

Ciężko pokapowac o co ci dokładnie chodzi. Tam gdzie jest opaska zaciskowa jest rura w rurze (tłumik końcowy nakładany jest na przedni). Ta opaska ściska to łaczenie.

Jeśli nad wszystkim panujesz to znaczy, że nie jedziesz wystarczająco szybko.

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » sob kwie 29, 2006 12:45

oto mi właśnie chodzi bo w miejscu gdzie jest ta opaska rury mi sie odłączyły,ale końcówki tych rur nie są gładkie tylko postrzępione czyli wygląda na to,że się ułamała koło opaski,a reszta rury została w drugiej rurze.I teraz pytanie czy muszę kuić nowy przedni tłumik,bo ten będzie krótszy,czy da się to jakoś zespawać czy coś.A tak własciwie to ile jest tych tłumików w dieslu dwa czy trzy?

Awatar użytkownika
gitfunfel
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: gitfunfel » sob kwie 29, 2006 17:21

To będziesz musiał kupić środkowy (przedni) tłumik. Spawanie? Można ale spawacz zrobi ci to za 30-40 zł a cały nowy środkowy kosztuje coś koło 60-70 zł więc lepiej kupić nowy.

Jeśli nad wszystkim panujesz to znaczy, że nie jedziesz wystarczająco szybko.

Awatar użytkownika
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Siara » sob kwie 29, 2006 18:26

gitfunfel pisze:To będziesz musiał kupić środkowy (przedni) tłumik. Spawanie? Można ale spawacz zrobi ci to za 30-40 zł a cały nowy środkowy kosztuje coś koło 60-70 zł więc lepiej kupić nowy.
i za wymiane jeszcze wezmie ze 30-40 zł wiec skoro jest dobry tlumik to po co kupowac, mi kiedys poszla rurka ale przed pierszym tlumikiem to zaspawalem, heh halas jak by jakis mysliwiec lecial.

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » pn maja 01, 2006 15:07

Byłem u mechanika dowiedziec się co najlepiej było by zrobić z moja ryrą i po oględzinach stwierdził,że wystarczy pospawać bo tłumik jest OK i nieopłaca się go wymieniać.Weźmie mi za to ok.40zł.

[ Dodano: Wto Maj 02, 2006 16:06 ]
I zespawał,ale po wyjęciu tłumika okazało sie ze w paru miejscach juz rdza zagościła na dobre,ale jeszcze coś pojeżdżę.Stary tłumik ma już 11lat więc i tak długo wytrzymał,ale co oryginał to oryginał,jednak powoli muszę się rozglądać za nowym.Powiedzcie ile komplet tłumików kosztuje do diesla i jakiej firmy warto szukać,oczywiście nie oryginał bo nie stać mnie na takiego.Dzięki za podpowiedzi

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”