Mk2-Rozleciał mi się tłumik...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mk2-Rozleciał mi się tłumik...
....tzn rura wydechowa zaraz przed samym tłumikiem końcwym,ale teraz nie jestem pewien czy faktycznie strzelił czy spadł z opaski zaciskajacej bo taka była w tym miejscu ale rura w rure nie chce za bardzo wejść i końcówki są postrzępione a nie gładkie.Czy ktoś się może orientuje jak to jest,czy tam wchodzi rura do rury czy jest to w całości?
oto mi właśnie chodzi bo w miejscu gdzie jest ta opaska rury mi sie odłączyły,ale końcówki tych rur nie są gładkie tylko postrzępione czyli wygląda na to,że się ułamała koło opaski,a reszta rury została w drugiej rurze.I teraz pytanie czy muszę kuić nowy przedni tłumik,bo ten będzie krótszy,czy da się to jakoś zespawać czy coś.A tak własciwie to ile jest tych tłumików w dieslu dwa czy trzy?
i za wymiane jeszcze wezmie ze 30-40 zł wiec skoro jest dobry tlumik to po co kupowac, mi kiedys poszla rurka ale przed pierszym tlumikiem to zaspawalem, heh halas jak by jakis mysliwiec lecial.gitfunfel pisze:To będziesz musiał kupić środkowy (przedni) tłumik. Spawanie? Można ale spawacz zrobi ci to za 30-40 zł a cały nowy środkowy kosztuje coś koło 60-70 zł więc lepiej kupić nowy.
Byłem u mechanika dowiedziec się co najlepiej było by zrobić z moja ryrą i po oględzinach stwierdził,że wystarczy pospawać bo tłumik jest OK i nieopłaca się go wymieniać.Weźmie mi za to ok.40zł.
[ Dodano: Wto Maj 02, 2006 16:06 ]
I zespawał,ale po wyjęciu tłumika okazało sie ze w paru miejscach juz rdza zagościła na dobre,ale jeszcze coś pojeżdżę.Stary tłumik ma już 11lat więc i tak długo wytrzymał,ale co oryginał to oryginał,jednak powoli muszę się rozglądać za nowym.Powiedzcie ile komplet tłumików kosztuje do diesla i jakiej firmy warto szukać,oczywiście nie oryginał bo nie stać mnie na takiego.Dzięki za podpowiedzi
[ Dodano: Wto Maj 02, 2006 16:06 ]
I zespawał,ale po wyjęciu tłumika okazało sie ze w paru miejscach juz rdza zagościła na dobre,ale jeszcze coś pojeżdżę.Stary tłumik ma już 11lat więc i tak długo wytrzymał,ale co oryginał to oryginał,jednak powoli muszę się rozglądać za nowym.Powiedzcie ile komplet tłumików kosztuje do diesla i jakiej firmy warto szukać,oczywiście nie oryginał bo nie stać mnie na takiego.Dzięki za podpowiedzi