[MKII] MOKRA PODŁOGA

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ssuma
Nowicjusz
Nowicjusz

[MKII] MOKRA PODŁOGA

Post autor: ssuma » ndz kwie 30, 2006 14:05

WITAM!MAM PROBLEM:(DZIS ZAUWAZYLEM ZE MAM CALA MOKRA PODLAGE Z TYLU I PRZODU JAKBY KTOS WIADRO WODY WYLAL:(SIEDZENIA SA SUCHE.PODWOZIE JEST JAKIES ZRABANE:/???

JOKER

Awatar użytkownika
Paweł NPI
...
...

Post autor: Paweł NPI » ndz kwie 30, 2006 14:10

Najprawdopodobniej jest to wilgoć po zimie. Tak już jest że zimą nosi się śnieg, błoto itp... A gumowe wycieraczki masz czy szmaciane, bo jak szmaciane to tym bardziej się nosi.

[url=http://www.ilespala.pl/podsumowanie/426][img]http://www.ilespala.pl/obrazek/426/3/1[/img][/url]

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images46.fotosik.pl/298/9584d7b661611e73.jpg[/img][/url]

Mati_2
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Mati_2 » ndz kwie 30, 2006 14:13

Sprawdz sobie przewody odprowadzajace wode z rynienek jezeli masz szyberdach, przyczyna moga byc tez nieszczelne nadkola z tylu, uszczelka na dachu jak masz antenke, ewntualnie moze jakas dziura w podlodze, lub odpowietrzniki podlogi. Lub najgorsze to to ze ci rozwalilo nagrzewnice.Ja bym tez rzeczy posprawdzal, takie jedynie przychodza do glowy.pozdrofka

Puławski klub VW: emotionvw.w.interia.pl

Awatar użytkownika
robal264
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: robal264 » ndz kwie 30, 2006 14:18

ja bym byl za uszczelkami przy drzwiach, przy myciu auta wyjdzie czy to one, zakladam ze woda leci kolo miejsca mocowania pasow i dalej pod dywanik, oczywiscie jezeli masz cale podwozie :)

uszczelki ciezko kupic w sklepie jakby co zazwyczaj klania sie tylko serwis ale wiesz ceny maja tam bardzo fajne :) proponuje szrot w razie potrzeby wymiany

najpierw jednak przejrzyj dokladnie podwozie :)

MK2 GTi By Robal
viewtopic.php?f=62&t=45067

Obrazek

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Atomic10 » ndz kwie 30, 2006 14:29

Tak jak pisali koledzy: szyberdach, uszczelki drzwi, nagrzewnica bądz brak foli w drzwiach. jesli chcesz szybko osuszyć auto to najlepiej na mokre miejsca rozłożyć grubą warstwe zwykłych gazet. One szybko pochłaniaja wilgoć kilka takich zabiegów i autko bedzie znowu suche.

Pozdrawiam

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
łyssy
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: łyssy » ndz kwie 30, 2006 16:24

WITAM!
JA MIAłM W TAMTYM ROKU POTOP-NIESZCZELNA FOLIA POD TAPIERKą DRZWI- JEśLI GRZEBAłEś PRZY DRZWIACH TO NA 99% TO JEST PRZYCZYNą, JEśLI NIE GRZEBAłEś TO łATWO SPRAWDZIć- LEJ WODą PO SZYBIE NA LEKKO PRZECHYLONE AUTO TAK ABY WODA śCIEKAłA PO SZYBIE DO DRZWI, POTEM OTWóRZ DRZWI I SPRAWDż CZY MASZ MOKRE TAPISERKI NA SAMYM DOLE I CZY NAKAPAłO NA PROGI(PO PROGACH WCIEKA DO śRODKA)

JEśLI TO NIE TO TO SPRAWDż DROżNOść KANALIKóW SZYBERDACHU( JEśLI MASZ), ZOSTAJE JESZCZE NAGRZEWNICA I USZCZELKI DRZWI, ORAZ TYLNEJ KLAPY-JA MIAłEM TAK żE PO MYCI MIAłEM PEłNO WODY W BAGAżNIKU BOUSZCZELKA TYLNEJ KLAPY(BOKI I GóRA) ODSTAWAłA I WCIEKAłO DO śRODKA)-SILIKON SANITARNY POD USZCZELKę ZAłATWIł SPRAWE(AHA- Z BAGAżNIKA WODA MOżE PODZIEKAć W PRZECHYLENIU NA PODłOGę PASAżERA PO NADKOLU.

SUSZENIE:
JAK SłONECZKO śWIECI TO NAJLEPIEJ POWYCIąGAć(ZA PEWNO NASIąKNIUETE) WYGłUSZENIA SPOD WYKłADZINY I DOBRZEWYTRZEć SZMATKą PODłOGę, POTEM PODEPRZEć CZYMś WYKłADZINY żEBY BYłA PRZESTRZEń MIęDZY PODłOGą I ZOSTAWIć NA SłOńCU NA OśCIEż OTWARTE AUTO, JEśLI POGODA MARNA TO WYWALASZ WYGłUSZENIA, PODNOSISZ WYKłADZINY I USTAWIASZ FARELKę NIECH SIE SYSZY PO KOLEI KAżDA STRONA PODłOGI, AJAK NIE MASZ CZASU NA SUSZENIE TO WYWAL WYGłUSZENIA I ZAMIAST NICH WSAż JAKąś GAZERę(NIELAKIEROWANą:-) I łADNIE WYCIąGNIE WILGOć, ALE TROCHę TO POTRWA

POWODZENIE I SORRY ZA CAPS LOCKA

Awatar użytkownika
Monsteer
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Monsteer » pn maja 01, 2006 00:12

Zobacz czy masz drożne kanaliki pod podszybiem ( dostę spod maski). Woda może wpływać przez dmuchawę.

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » pn maja 01, 2006 01:00

wszyscy pisza o folii w drzwiach

smarowalem kiedys wszystkie zamki, pralem boczki

i jak narazie zalozylem folie w jednych drzwiach z braku czasu, jakos woda nie leciala, pod dywanikami bylo sucho
poza kierowcy
gdzie woda dostawala sie przez uszczelke przedniesz szyby( z biegiem czasu kurczy sie i slabiej doleka do nadwozia)

Awatar użytkownika
rafekde
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: rafekde » pn maja 01, 2006 10:19

daaroo pisze:przez uszczelke przedniej szyby
a jak juz wsystko zawiedzie proponuje przyjzec sie blizej wlasnie uszczlce szyby przedniej, bo ta cholera lubi popuszczac.... :bigok:

_____pozdrawiam

SPRZEDAM 4 opony letenie VREDESTEIN 185/60 R14 MODEL HI-TACK z czarnymi felgami stalowymi do golfa

ssuma
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ssuma » pn maja 01, 2006 10:57

okazalo sie ze to uszczelki przednich dzrzwi.dzieki za pomoc

JOKER

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » sob maja 27, 2006 17:07

Juz myslalem, ze sie uporalem z woda w aucie, myslalem ze to zaleglosci po zimie. Ale jednak nie, bo jak teraz popadalo to zas mam troszke wody w srodku, a mialem juz wszystko ladnie wysuszone. Woda znajduje sie z tylu, po stronie pasazera... Co moze byc nie tak? Skad ta woda moze sie brac?

www.SportCom.PL

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » sob maja 27, 2006 19:24

jak z tylu to podejrzewam ze nie masz foli w drzwiach, ponoc tamtredy potrafi sie lac

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » sob maja 27, 2006 19:43

No folii nie mam... w jaki sposob i jaka najlepiej zamontowac?? ;)

www.SportCom.PL

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”