Coś mi piszczy jak puszczam hamulec ale co?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Coś mi piszczy jak puszczam hamulec ale co?
no więc mam taki problem za każdym razem jak hamuje i gdy puszczam pedał cos z tyłu zapiszczy tzn nie jest to piszczenie a takie jakby cos o cos ocierało przy puszczaniu hamulca i za piszczy napewno coś z tyłu proszę o pomoc co to może być i jak to wyeliminować
Ostatnio zmieniony czw maja 24, 2007 11:44 przez piotrek991, łącznie zmieniany 2 razy.
F126p, F126p, Polonez, Seicento 1,1, Golf 3, Audi A3, Passat B5, Golf IV, Passat B5, Alfa Romeo 156 JTD,
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
posluchaj bardzo dziwne to jest ze nie piszczy przy zaciaganiu recznego,ale jesli to jest z tylu to tylko cos w bebnach.jest tam mase sprezynek i dzwigienek.moze ktoras szoruje albo same szczeki,ale ten reczny nie piszczacy mnie zastanawia,dzieki za pkt.ok zaraz sie rozpisze o przekaznikach.
[ Dodano: Nie Kwi 30, 2006 21:09 ]
tyle napisalem az sie pogubilem ide po kabelek do komorki i wysle ci schemat
[ Dodano: Nie Kwi 30, 2006 21:29 ]
schemat tylko miedzy przekaznikiem a akumulatorem wstaw bezpiecznik to schemat do krotkich dla dlugich tak samo i potem druga lampa mozesz dac przekaznik z dwoma stykami i mozesz w ten sposob jednym przekaznikiem zasilic krotkie z dwoch lamp(ale nie zalecam gdyz jak ci sie przepali jeden bezpiecznik to niemasz np.krutkich w dwoch lampach)
[ Dodano: Nie Kwi 30, 2006 21:09 ]
tyle napisalem az sie pogubilem ide po kabelek do komorki i wysle ci schemat
[ Dodano: Nie Kwi 30, 2006 21:29 ]
schemat tylko miedzy przekaznikiem a akumulatorem wstaw bezpiecznik to schemat do krotkich dla dlugich tak samo i potem druga lampa mozesz dac przekaznik z dwoma stykami i mozesz w ten sposob jednym przekaznikiem zasilic krotkie z dwoch lamp(ale nie zalecam gdyz jak ci sie przepali jeden bezpiecznik to niemasz np.krutkich w dwoch lampach)
Ostatnio zmieniony ndz kwie 30, 2006 22:14 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
W MK3 to standard w bebnach sa szczeki ktore sie poruszaja od strony zawieszenia po sciagnieciu bebnow jest metalowa blacha na długosci poruszania sie szczek jest nalepiona tasma gumowa, po pewnym czasie sie przeciera i szczeki ocieraja o metal jak puscisz hamulec słyszysz pisk. Robilem to ale po 30 tys znow to sie wytarło-wiec nie warto, niektorzy smaruja tam smarem ale to na krotko znam wiele golfow ktore to maja a na nic to nie wpływa-tak jest i nic na to nie poradzisz chyba ze cie to denerwuje to mozesz podłubac i nalepic moze jakas leprza tasme gumową.
- r5badkiller
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
Re: coś mi piszczy jak puszczam hamulec ale co?
na bank sprezyna przy reduktorze hamowania-niestety nie do wyeliminowania wada bez zmiany reduktorapiotrek991 pisze:no więc mam taki problem za każdym razem jak hamuje i gdy puszczam pedał cos z tyłu zapiszczy tzn nie jest to piszczenie a takie jakby cos o cos ocierało przy puszczaniu hamulca i za piszczy napewno coś z tyłu proszę o pomoc co to może być i jak to wyeliminować
pozdrawiam