słaby AAM 1.8 może powodować złe ustawienie rozrządu ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bartmich3
- Mały gagatek
- Kontakt:
słaby AAM 1.8 może powodować złe ustawienie rozrządu ??
posiadam golfa AAM 1,8 i strasznie to słabo chodzi !! mam pytanie tego typu
1. czy można samemu sprawdzić ustawienie rozrządu ?
2. czy ma ktoś schemat , rys takiego ustawienia ?
3. jeśli sie okarze ze ustawienie rozrządu jest spoko to co można zrobić żeby nie tyle zwiększyć co doprowadzić do ORGINALNYCH OSIĄGÓW !
4. czy jest możliwa samodzielna wymiana wałka rozrządu a jeśli to uciążliwe to ile moze kosztować taki zabieg u mechanika!
5. A przede wszytkim ile kosztuje wałek rozrządu z jakiego modelu jest najlepszy i pasuje do AAM 1.8 i gdzie go można dostać najtaniej.
wielkie dzięki
1. czy można samemu sprawdzić ustawienie rozrządu ?
2. czy ma ktoś schemat , rys takiego ustawienia ?
3. jeśli sie okarze ze ustawienie rozrządu jest spoko to co można zrobić żeby nie tyle zwiększyć co doprowadzić do ORGINALNYCH OSIĄGÓW !
4. czy jest możliwa samodzielna wymiana wałka rozrządu a jeśli to uciążliwe to ile moze kosztować taki zabieg u mechanika!
5. A przede wszytkim ile kosztuje wałek rozrządu z jakiego modelu jest najlepszy i pasuje do AAM 1.8 i gdzie go można dostać najtaniej.
wielkie dzięki
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
z pytan ktore zadales to moge ci odpowiedziec na 1 opierajac sie na silnik 1.8 w mk2 otoz na kole od tego paska co napedza alterntor jest znak musisz go ustawic aby sie pokryl ze znakiem na oslonie rozrzadu dalej sciagasz kopulke, palec stoi lekko pochylony na prawo stojac przodem do silnika, zakladajc kopulke palec ma wskazywac na najdluzszy kabel idacy do swiec czyli do pierwszej liczac od lewej strony , reszta juz sama powinna byc dobrze, chyba ze pomieszales kable podlaczajac do kopulki 
albo sciagasz oslone rozrzadu, zaslepke skrzyni przy silniku ( u mnie zielony korek) i tam jest znak, na rozrzadzie tez i na tym dolnym kole rowniez, wszystkie znaki musze sie ze soba pokryc tzn na rozrzadzie pokrywa sie z glowica, wtedy na skrzyni jest w gornym polozeniu a na dole pokrywa sie ze znakiem na dolnej czesci oslony i wtedy jest ok
walek nie wiem ile kosztuje ale chyba jest drogi mysle ze kolo paru set zlotych, wymiana walka nie jest trudna ale trzeba rozrzad wtedy umiec ustawic, moze sprobuj na dzien dobry wymienic filtr powietrza,benzyny, wlej cos do czysczenia wtrysku ewentualnie wymien swiece, kable ,palec i kopulke choc watpie czy cos to pomoze
wymiania walka u mechanika to majatek
P.S. tak z ciekawosci ile on ma koni ??

albo sciagasz oslone rozrzadu, zaslepke skrzyni przy silniku ( u mnie zielony korek) i tam jest znak, na rozrzadzie tez i na tym dolnym kole rowniez, wszystkie znaki musze sie ze soba pokryc tzn na rozrzadzie pokrywa sie z glowica, wtedy na skrzyni jest w gornym polozeniu a na dole pokrywa sie ze znakiem na dolnej czesci oslony i wtedy jest ok
walek nie wiem ile kosztuje ale chyba jest drogi mysle ze kolo paru set zlotych, wymiana walka nie jest trudna ale trzeba rozrzad wtedy umiec ustawic, moze sprobuj na dzien dobry wymienic filtr powietrza,benzyny, wlej cos do czysczenia wtrysku ewentualnie wymien swiece, kable ,palec i kopulke choc watpie czy cos to pomoze
wymiania walka u mechanika to majatek

P.S. tak z ciekawosci ile on ma koni ??
A jak tam z innymi rzeczami takimi jak filtr powietrza świece, przewody WN kopułka i palec ?? Nie wykluczam przyczyny rozrządu. Anpisz co udało Ci sie ustalić 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
- robal264
- Kontakt:
no wlasnie tez na na poczatek polecam zaczac od wymiany filtrow, wlac cos do czyszczenia wtrysku, wymienic swiece itp
Z doswiadczenia wiem ze jak rozrzad zle ustawiony albo pomieszane kable przy kopulce to bedzie chodzil nie rowno a czasami przy odpalanie nie zalapie wiec mozna to zauwazyc zaraz po odpaleniu
Z doswiadczenia wiem ze jak rozrzad zle ustawiony albo pomieszane kable przy kopulce to bedzie chodzil nie rowno a czasami przy odpalanie nie zalapie wiec mozna to zauwazyc zaraz po odpaleniu

- robal264
- Kontakt:
a filtr powietrza i paliwa wymieniales bo piszesz ze seryjmy??
jest cos takiego o nazwie motor life czy jakos tak on nie dosc ze smaruje to jeszcze czysci , albo spytaj w sklepach napewno cos maja, wlewasz sobie np 20l benzyny i lejesz do baku odpowiednia dawke tego srodka i jezdzisz tak ze 100km dosc intensywnie
jest cos takiego o nazwie motor life czy jakos tak on nie dosc ze smaruje to jeszcze czysci , albo spytaj w sklepach napewno cos maja, wlewasz sobie np 20l benzyny i lejesz do baku odpowiednia dawke tego srodka i jezdzisz tak ze 100km dosc intensywnie