Mk3 - Szarpanie - dudnienie podczas szybkiego startu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Mk3 - Szarpanie - dudnienie podczas szybkiego startu

Post autor: Razal » sob kwie 29, 2006 19:16

kolega ma Mk3 1,8 - podczas gwłatownego ruszania z miejsca (zerwanie przyczepności - czy jak kto woli z piskiem ;)) coś zaczyna szarpać (takie dudnienie) - i tylko w momęcie ruszenia z tzw. piskiem, nawet na mokrej nawierzchni - tak jakby koła się odrywały od ziemi - ja osobiście sugeruje amorki padnięte, ale może ktoś miał podobny przypadek i sugeruuje coś innego ??

Pozdrooo :pub:

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

Awatar użytkownika
adam-gda
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adam-gda » sob kwie 29, 2006 19:40

mam podobnie w swoim MK3 1.8 tylko ze przy ruszeniu z piskow jest dobrze a przy gwaltownym ruszeniu ze prawie jest zerwana przyczepnosc jest cos podobnego. Amorki mam bardzo dobre bo byly sprawdzane ale pojezewam poduszke pod szkrzynia biegow ale nie mam czasu zeby tam zajzec.

Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Razal » sob kwie 29, 2006 20:35

adam-gda pisze:mam podobnie w swoim MK3 1.8 tylko ze przy ruszeniu z piskow jest dobrze a przy gwaltownym ruszeniu ze prawie jest zerwana przyczepnosc jest cos podobnego. Amorki mam bardzo dobre bo byly sprawdzane ale pojezewam poduszke pod szkrzynia biegow ale nie mam czasu zeby tam zajzec.
U niego normalnie dzieje się to tylko jak rusza gwałtownie i koła w zasadzie już zaczynaja szarpać a nie piszczeć - musi pojechac sprawdzic amory - jak dobre to znaczy ze poducha któras :hmm:

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

Awatar użytkownika
tomekzabrze
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: Mk3 - Szarpanie - dudnienie podczas szybkiego startu

Post autor: tomekzabrze » sob kwie 29, 2006 20:44

Razal pisze:kolega ma Mk3 1,8 - podczas gwłatownego ruszania z miejsca (zerwanie przyczepności - czy jak kto woli z piskiem ;)) coś zaczyna szarpać (takie dudnienie) - i tylko w momęcie ruszenia z tzw. piskiem, nawet na mokrej nawierzchni - tak jakby koła się odrywały od ziemi - ja osobiście sugeruje amorki padnięte, ale może ktoś miał podobny przypadek i sugeruuje coś innego ??

sprawdzcie te poduche pod skrzynia jak sie patrzy na silnik po prawej stronie z tylu oryginlanie jest tam zelowa poduszka jak ma oiryginalna to bedzie cala mokra z czegos tam :) albo recznie ja sprawdzic

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Razal » sob kwie 29, 2006 20:58

tomekzabrze pisze:
Razal pisze:kolega ma Mk3 1,8 - podczas gwłatownego ruszania z miejsca (zerwanie przyczepności - czy jak kto woli z piskiem ;)) coś zaczyna szarpać (takie dudnienie) - i tylko w momęcie ruszenia z tzw. piskiem, nawet na mokrej nawierzchni - tak jakby koła się odrywały od ziemi - ja osobiście sugeruje amorki padnięte, ale może ktoś miał podobny przypadek i sugeruuje coś innego ??

sprawdzcie te poduche pod skrzynia jak sie patrzy na silnik po prawej stronie z tylu oryginlanie jest tam zelowa poduszka jak ma oiryginalna to bedzie cala mokra z czegos tam :) albo recznie ja sprawdzic
OK jutro sprawdzimy :) - da się od góry - czy tylko od spodu z kanału/podnośnika ??

Awatar użytkownika
tomekzabrze
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomekzabrze » sob kwie 29, 2006 21:00

Razal pisze:
tomekzabrze pisze:

OK jutro sprawdzimy :) - da się od góry - czy tylko od spodu z kanału/podnośnika ??
u mnie byla tak rozwalona ze tlyko mache podnioslem to bylo widac niewiem jak u ciebie :)

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Razal » sob kwie 29, 2006 21:06

tomekzabrze pisze:
Razal pisze:
tomekzabrze pisze: sprawdzcie te poduche pod skrzynia jak sie patrzy na silnik po prawej stronie z tylu oryginlanie jest tam zelowa poduszka jak ma oiryginalna to bedzie cala mokra z czegos tam :) albo recznie ja sprawdzic
u mnie byla tak rozwalona ze tlyko mache podnioslem to bylo widac niewiem jak u ciebie :)
Też Ci tak kołami szarpało podczas ruszania z piskiem ?? jaki koszt wymiany ??

Awatar użytkownika
tomekzabrze
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomekzabrze » sob kwie 29, 2006 21:48

Razal pisze:
tomekzabrze pisze:
Razal pisze: OK jutro sprawdzimy :) - da się od góry - czy tylko od spodu z kanału/podnośnika ??
Też Ci tak kołami szarpało podczas ruszania z piskiem ?? jaki koszt wymiany ??
jeszcze nie wymieniona :) tylko kupiona ceny ci nie podam bo mam po hurcie :)

pozdrawiam

mobil01
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mobil01 » ndz kwie 30, 2006 18:43

ja mam to samo .... tylko ze na dodatek bije przy szybkiej zmianie biegów i gdy jade z pełnym stanem (5 osób) i powoli chcę ruszyć albo nawet pod górkę (jak przytrzymam lewerek to wszystko jest ok )... zeby to wymienic to trzeba wyjmować skrzynie ?? dożo jest z tym roboty ?? prosiłbym o odpowiedz bo nie da się już z tym wytrzymać.

Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)

moje MK3

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz kwie 30, 2006 19:15

ja mialem tuleje metalowo gumowe na wachaczach popekane.dajac piiiii to caly przod podskakiwal jak zaba.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”