MKII szyber i mokry pas

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

OREU
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

MKII szyber i mokry pas

Post autor: OREU » ndz kwie 30, 2006 11:41

Witam wszytskich! Jestem tu nowy i juz na samym pocztku potrzebuje Waszej pomocy. Pojawiły się deszcze a wraz z nimi problem w moim MKII. mam golfika z 90 roku w wersji 3-drzwiowej z szybrem. Wczoraj w nocy zauwazyłem, ze pas bezpieczenstwa od strony kierowcy (lewy) jest mokry. Gdzie szukac problemu? Czy to wina szybra? Moze wąż jest zapchany i nie odprowadza wody a ta z kolei leci w słupek środkowy? dziur w progach i podlodze nie mam.
prosze o pomoc
z góry dzieki
OREU-od 4-mcy z golfikiem
oreu@trzebnica.net

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz kwie 30, 2006 11:47

ja mam szyber i mi lecialo przez uszczelke co ja nie robilem pomoglo tylko zasilikonowanie jej calej( nie tylko pomiedzy dachem a uszczelka co wystaje na dach) ale o szyber dachu moglem zapomniec potem wymienilem ja na lato i ok.ale ceny uszczelek sa niezle od 70zl sie zaczynaja.

Awatar użytkownika
kubi
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kubi » ndz kwie 30, 2006 11:49

poszukaj na forum tematow od szyber dachu jest od groma

350 tys. km i ciagle jedzie

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Atomic10 » ndz kwie 30, 2006 12:38

Tez miałem problemy z dachem w MKII ale sie poddałem. Pojechałem do kolesi co montuja i naprawiaj szyberdachy i odrazu mi wszystko zrobili. A koszty nie były tak duze. Warto zajechać i sie zapytac. Czasami jest duzo grzebania. u mnie sie okazało ze wezyk odprowadzajcy wode w przednim słupku był za krótki i woda zalewała mi dywanik pod nogami :-)

Pozdrawiam

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”